Petre Daea: România este ruptă din punct de vedere agricol, drumul corect este zootehnizarea ţării

Producţia agricolă este una dintre cele mai bune din UE, dar recoltele nu pot fi consumate din cauza efectivului redus de animale, astfel că România este „ruptă din punct de vedere agricol, structural”, iar „drumul corect este zootehnizarea ţării”, a declarat joi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

484 afișări
Imaginea articolului Petre Daea: România este ruptă din punct de vedere agricol, drumul corect este zootehnizarea ţării

Petre Daea: România este ruptă din punct de vedere agricol, drumul corect este zootehnizarea ţării

„Ca om practic, ca om al naţiei acesteia, văd şi analizez drumul corect pe care trebuie să-l urmăm, acela de a zootehniza ţara. România este ruptă din punct de vedere agricol, structural. Rezultatele de producţie vegetală pe anul trecut sunt excepţionale, ocupăm locul I în UE la floarea-soarelui şi porumb, suntem în faţa Franţei la producţia de porumb, dar ce folos dacă nu avem capacitate de consum?”, a spus Petre Daea, la evenimentul de prezentare a programului Filiera Calităţii Carne de Mânzat, lansat de Carrefour.

„Pentru a fi util pentru ţară şi pentru a avea beneficii şi pentru producători, dar şi pentru consumatori, trebuie să zootehnizăm ţara. Aici sunt specii ca pasărea şi porcul, care sunt mari consumatoare de porumb. România are 4,8 milioane de hectare de păşuni şi fâneţe, cât Elveţia, Olanda şi Belgia laolaltă, dar pe această suprafaţă nu avem încărcătura de animale pe care o putem avea”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Petre Daea a mai transmis „salutul de respect pentru producătorii de hrană”, precizând că „este esenţial ca România să producă pe măsura consumului”.

Retailerul Carrefour a lansat joi un nou program din seria „Filiera Calităţii” pentru promovarea produselor româneşti şi a producătorilor locali. Noul program este dedicat cărnii de mânzat, iar cele trei anterioare au fost dedicate morcovului, cartofului şi cărnii de porc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici