Petrolul descoperit anul trecut la nivel mondial poate acoperi doar 20% din consum

Companiile petroliere au descoperit anul trecut zăcăminte suficiente pentru a acoperi doar 20% din consumul global de petrol din 2010, a avertizat miercuri grupul britanic BP, reaprinzând dezbaterea privind pericolul ca omenirea să rămână fără această resursă.

992 afișări
Imaginea articolului Petrolul descoperit anul trecut la nivel mondial poate acoperi doar 20% din consum

Petrolul descoperit anul trecut la nivel mondial poate acoperi doar 20% din consum (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

BP notează, în Raportul Statistic anual privind industria energetică globală, că rezervele dovedite de petrol au crescut anul trecut la nivel mondial cu doar 6 miliarde de barili, la 1.383 miliarde de barili.

În acelaşi timp, producţia de petrol a urcat la 82 milioane de barili pe zi, adică 29,9 miliarde de barili pentru întregul an.

Consumul mondial de petrol a crescut din nou anul trecut după doi ani consecutivi de declin, de la 84,7 milioane barili pe zi la 87,4 milioane barili pe zi. Astfel, consumul global de petrol a totalizat anul trecut aproape 32 miliarde de barili.

Totodată, rezervele dovedite de gaze naturale au urcat uşor, la 187.100 miliarde metri cubi, de la 186.600 miliarde metri cubi în 2009.

Consumul de gaze a crescut la nivel global cu 7,4% în 2010, la 3.169 miliarde metri cubi, cel mai ridicat nivel din 1984, iar producţia de gaze a ajuns de asemenea la un volum record, de 3.193 miliarde metri cubi, în urcare cu 7,3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici