Petrolul revine pe creştere, investitorii fiind optimişti înaintea şedinţei Fed

Preţul petrolului a revenit marţi pe creştere, după declinul puternic din prima parte a şedinţei, barilul înregistrând un avans de până la doi dolari faţă de luni, întrucât investitorii sunt optimişti înaintea şedinţei de politică monetară a Rezervei Federale a SUA (Fed).

132 afișări
Imaginea articolului Petrolul revine pe creştere, investitorii fiind optimişti înaintea şedinţei Fed

Petrolul revine pe creştere, investitorii fiind optimişti înaintea şedinţei Fed (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Pe bursa de la Londra, ţiţeiul se afla în creştere cu doi dolari la 12:40 GMT (15:40 ora României), la 105,74 dolari pe baril. Barilul de petrol Brent a coborât în prima parte a şedinţei sub pragul de 100 de dolari, până la 98,74 dolari.

În Statele Unite, preţul barilului a avansat cu 1,15 dolari, la 82,31 dolari.

Contractele futures pentru acţiunile tranzacţionate pe bursa din Statele Unite indicau marţi un trend de creştere înaintea deschiderii tranzacţiilor pe Wall Street, în timp ce pieţele de capital europene au recuperat pierderile înregistrate în prima parte a şedinţei, marcată de o volatilitate ridicată.

Analiştii nu se aşteaptă ca Rezerva Federală să anunţe un nou program de susţinere a preţurilor activelor, dar speră ca banca centrală să indice că va exista o formă de sprijin pentru activele mai riscante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici