Philip Morris plăteşte daune record de 300 milioane dolari unei fumătoare

Producătorul de ţigarete Philip Morris USA a fost condamnat de către un tribunal din Florida la plata unor daune record de 300 de milioane de dolari unei fumătoare în vârstă de 61 de ani, dependentă de un scaun cu rotile din cauza unui emfizem pulmonar.

133 afișări
Imaginea articolului Philip Morris plăteşte daune record de 300 milioane dolari unei fumătoare

Philip Morris plăteşte daune record de 300 milioane dolari unei fumătoare (Imagine: Mediaafx Foto/AFP)

Curtea a decis ca Philip Morris USA, parte a grupului Altria, să plătească lui Cindy Naugle cheltuieli medicale trecute şi viitoare în valoare de 56,6 milioane de dolari, precum şi daune punitive de 244 milioane dolari.

Suma stabilită este cea mai mare despăgubire acordată până în prezent în cazuri similare, potrivit ambelor părţi.

Philip Morris va cere revizuirea verdictului, "din cauza numeroaselor erori comise de judecător", a declarat Murray Garnick, purtător de cuvânt al Philip Morris.

"Credem că daunele punitive sunt exagerate şi încalcă prevederile constituţionale şi legea statală", a spus Garnick.

Cazul lui Naugle se numără printre alte 8.000 de plângeri înregistrate înainte de o decizie din 2006 a Curţii Supreme din Florida, care a dus la un amplu proces colectiv împotriva companiilor producătoare de tutun.

Acest caz colectiv a dus la cel mai mare verdict din istoria SUA, respectiv plata unor daune de 145 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici