Piaţa auto îşi revine cu paşi mici. Iată segmentele care au fost cel mai puţin afectate

  • Înmatriculările din ultimele 7 luni au scăzut cu peste 40 de procente, comparativ cu 2019
  • În luna iulie 2020, înmatriculările de maşini noi au crescut cu 22,9% faţă de luna iunie a acestui an
  • Luna iunie 2020 a avut o creştere cu 38,9% faţă de luna mai 2020, conform datelor APIA, publicate de Ziarul Financiar
328 afișări

Te simţi în siguranţă în propria maşină, comparativ cu mijloacele de transport în comun. Acest lucru a provocat mulţi români să îşi cumpere automobile. Astfel, piaţa auto, cu paşi mici, revine la normalitate. După ce în lunile de epidemie înmatriculările auto au scăzut cu peste 40% faţă de 2019, în lunile iunie şi iulie s-au remarcat creşteri. Bogdan Alecu, jurnalist la Ziarul Financiar, a studiat piaţa şi îţi spune care au fost segmentele cel mai puţin afectate şi de ce.

Cel mai puţin afectate segmente din piaţă au fost cele ale SUV-urilor şi ale maşinilor premium. De ce? Aceste maşini au fost comandate cu câteva luni în avans şi acestea au fost livrate în această perioadă. Sunt SUV-uri mari, care au înregistrat creşteri de câteva procente, însă, în raport cu piaţa totală care a scăzut cu 30 de procente, o creştere de 5 procente este una importantă”, spune Bogdan Alecu, jurnalist Ziarul Financiar.

CREŞTERI ÎNMATRICULĂRI AUTO:

IUNIE 2020 + 38,9% vs. MAI 2020

IULIE 2020 + 22,9% VS. IUNIE 2020

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici