Piaţa de telefonie în an de criză, analizată la Mediafax Talks about Telecom Industry

Strategiile operatorilor de telefonie sub efectul crizei economice şi al concurenţei, precum şi stadiul unor proiecte importante din telecomunicaţii vor fi analizate joi, 26 noiembrie, la conferinţa Mediafax Talks about Telecom Industry.

37 afișări
Imaginea articolului Piaţa de telefonie în an de criză, analizată la Mediafax Talks about Telecom Industry

Piaţa de telefonie în an de criză, analizată la Mediafax Talks about Telecom Industry

Evenimentul organizat de Mediafax va avea loc de la ora 10.00, la Hotel InterContinental şi va reuni reprezentanţi ai autorităţilor, ai operatorilor de telefonie şi ai furnizorilor de echipamente pentru industria telecomunicaţiilor.

Conferinţa îi va avea ca speakeri, printre alţii, pe Ovidiu Ghiman - Strategy & Business Development Director la Romtelecom, Maurizio De Dominicis - Country Manager Ericsson România, Petru Fuiorea - Director comercial la NetCity Telecom, Dan Bulucea - Business & Marketing Director la Microsoft România şi Gabriel Mustea - director al Departamentului de Consultanţă pentru Optimizarea Performanţei din cadrul PricewaterhouseCoopers.

Lectorii vor pune în discuţie evoluţia pieţei de telefonie mobilă în 2009 - primul an de la lansare când jucătorii raportează stagnare sau scădere a veniturilor, din cauza condiţiilor economice dificile.

De asemenea, speakerii vor analiza posibilele motoare de creştere având în vedere că rata de penetrare a ajuns la 130%, precum şi mutarea luptei între operatori de la câştigarea de clienţi la furnizarea cât mai multor servicii aceluiaşi client.

Măsurile necesare pentru stimularea investiţiilor în infrastructură şi viitorul proiectului NetCity, ce presupune amplasarea în subteran a echipamentelor şi reţelelor de comunicaţii electronice din Bucureşti, sunt alte teme care vor fi aduse în dezbatere.

Totodată, cei prezenţi vor examina evoluţia broadbandului şi impactul său asupra economiei şi stilului de viaţă şi vor dezbate în ce măsură broadbandul mobil poate fi o soluţie de reducere a decalajului de acces la Internet între mediul urban şi cel rural.

La Mediafax Talks about Telecom Industry vor participa reprezentanţi ai autorităţii naţionale de reglementare în domeniu, operatori şi furnizori de servicii de comunicaţii, producători de echipamente, integratori de soluţii din domeniul IT&C, investitori, bancheri şi consultanţi.

Înscrierile pentru participare se fac pe website-ul www.mediafaxtalks.ro/telecom-industry până pe 25 noiembrie.

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din cel mai mare trust media din România, MediaPro, şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declararaţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, anuare de specialitate, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România ce şi-a exportat modelul de business, odată cu lansarea companiei Mediafax din Cehia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici