PIAŢA IMOBILIARĂ: Case construite lângă Bucureşti, scoase la vânzare la preţuri de apartamente în Capitală

Casele pe pământ construite lângă Bucureşti au ajuns să coste în unele cazuri mai puţin decât un apartament din oraş, potrivit unei analize, astfel o casă în Comuna Berceni, de 260 metri pătraţi, este scoasă la vânzare la preţul la care se vinde un apartament cu două camere.

11540 afișări
Imaginea articolului PIAŢA IMOBILIARĂ: Case construite lângă Bucureşti, scoase la vânzare la preţuri de apartamente în Capitală

PIAŢA IMOBILIARĂ: Case construite lângă Bucureşti, scoase la vânzare la preţuri de apartamente în Capitală (Imagine: Mircea Rosca/Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, pentru un apartament cu două camere din Bucureşti, preţul mediu solicitat de proprietari este de circa 53.000 euro, iar cu 52.000 de euro este scoasă la vânzare o casă în comuna Berceni, construită în 2010, cu o suprafaţă de 260 de metri pătraţi, cu parter şi cu etaj, potrivit Imobiliare.net.

În Corbeanca, o casă cu 5 camere, cu o suprafaţă de 178 de metri pătraţi şi cu un teren de 533 de metri pătraţi, construită în 2011, este scoasă la vânzare la preţul de 57.000 de euro, dar locuinţa este parţial finisată. Aproximativ 73.000 de euro este preţul mediu solicitat pentru un apartament cu 3 camere, în timp ce la acelaşi preţ este scoasă la vânzare o vilă în Cobeanca cu 5 camere, cu o suprafaţă utilă de 100 de metri pătraţi, pe structură de lemn, şi cu teren de 445 de metri pătraţi.

"Dacă în urmă cu 4-5 ani vilele atât din Capitală, cât şi din afara oraşului erau mult mai scumpe decât apartamentele, acum casele pe pământ din jurul Bucureştiului au ajuns să fie mult mai accesibile. Aşadar, începând cu 40.000 de euro poţi achiziţiona o casă modestă, cu condiţii decente, amplasată în Comuna Berceni, Cernica sau Popeşti - Leordeni. Dar dacă cumpărătorii ridică ştacheta şi vor mai multă verdeaţă, un aer nepoluat şi finisaje de calitate superioară, aceştia se orientează spre zone precum Snagov sau Corbeanca, unde începând cu 50.000 de euro se poate achiziţiona o casă pe pământ, cu o curte generoasă", a declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

În aceste condiţii, mulţi bucureşteni iau în calcul varianta de a se muta într-o casă pe pământ, amplasată în judeţul Ilfov. Chiar dacă preţurile au mai scăzut şi oferta a crescut, oamenii tot au nevoie de finanţare de aceea apar diverse soluţii din partea vânzătorilor, precum ratele direct la dezvoltator. Spre exemplu, în Corbeanca sunt scoase la vânzare case la cheie, cu toate facilităţile unui ansamblu rezidenţial, cu un avans de 14.000 de euro şi rate direct la dezvoltator, fără implicarea unei bănci, de 1.100 de euro pe lună pentru 5 ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici