PIAŢA IMOBILIARĂ: Preţurile apartamentelor din Bucureşti au înregistrat cea mai mare creştere din acest an

Preţurile apartamentelor din Bucureşti au înregistrat o creştere de 5,3% în luna iulie, faţă de iunie, iar comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014 se află în urcare cu 2,8%, potrivit unei analize realizate de homefinders.ro.

2055 afișări
Imaginea articolului PIAŢA IMOBILIARĂ: Preţurile apartamentelor din Bucureşti au înregistrat cea mai mare creştere din acest an

Preţurile apartamentelor din Bucureşti au crescut în iulie cu 5,3% faţă de iunie (Foto: Thomas Dan / Mediafax Foto)

Creşterea din luna iulie este cea mai mare din acest an şi se referă atât la locuinţele vechi cât şi la cele noi.

Pe segmentul mediu şi premium, respectiv zonele centrale, semicentrale şi de Nord, preţul mediu solicitat de proprietari a revenit la valoarea din lunile de primăvară: 68.000 de euro. Acest preţ este cu 3% mai mare decât cel din luna iunie.

De cealaltă parte, în zonele mărginaşe ale Bucureştiului, preţurile medii solicitate au avansat faţă de luna iunie cu 8,5%, cea mai mare creştere înregistrată în acest an pe segmentul rezidenţial. Astfel, proprietarii de apartamente situate în aceste zone solicită acum un preţ mediu de 51.000 de euro, preţ similar cu cel din luna februarie (51.050 de euro) şi cu 1.000 de euro mai mare decât în lunile de primăvară.

Comparativ cu luna iulie a anului trecut, preţurile medii solicitate de proprietari au crescut pe ambele segmente de piaţă.

În zonele mărginaşe, creşterea este una uşoară, de 0,5%. În schimb, valorile apartamentelor din segmentul mediu şi premium au consemnat creşteri de 4,61%. Astfel, preţul mediu solicitat pentru un apartament din zonele semicentrale, centrale şi de Nord se situa, în luna iulie a anului trecut, în jurul valorii de 65.000 de euro.

În timp ce preţurile sunt mai mari decât în iunie, ofertele sunt mai puţine. În luna iulie a acestui an au fost scoase pe piaţă 3.529 de oferte de apartamente, cu 18,7% mai puţine decât în luna trecută. Dintre acestea, 1.674 sunt situate în centrul, semicentrul şi Nordul Bucureştiului, iar 1.855 în zonele mărginaşe.

În schimb, comparativ cu iulie 2014, volumul de oferte a înregistrat o creştere de 51,71%. Pe segmente de piaţă, în centru, semicentru şi Nord, numărul total de oferte a crescut cu 48,9%, iar la periferie cu 54,32%.

"Evoluţia pieţei rezidenţiale a Capitalei în luna iulie 2015, comparativ cu iulie 2014, reflectă însăşi evoluţia din ultimul an. Avem mult mai multe oferte de apartamente, în toate zonele, datorită extinderii dezvoltărilor noi, dar şi datorită faptului că atât proprietarii, cât şi cumpărătorii, au mai multă încredere în piaţă. Cererea este şi ea în creştere, iar preţurile apartamentelor din centru, semicentru şi Nord au valori mai mari, întrucât acest segment devine din ce în ce mai atractiv pentru cumpărători şi pentru dezvoltatori", a declarat Paul Ghinea, managing partner HomeFinders.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici