#TrebuieSaRepornimBusinessul  Piaţa muncii, grav lovită de coronavirus. Câţi români au rămas fără job şi care sunt cele mai afectate domenii

  • Sondaj BestJobs: un sfert dintre angajaţii români au rămas fără job sau au fost trimişi în şomaj tehnic
  • 16% dintre cei chestionaţi au acum un salariu mai mic
  • Doar pentru 32% dintre angajaţi situaţia profesională a rămas neschimbată
  • Peste 90% dintre angajaţi susţin că e foarte greu să găseşti un nou loc de muncă
5918 afișări
Imaginea articolului Piaţa muncii, grav lovită de coronavirus. Câţi români au rămas fără job şi care sunt cele mai afectate domenii

COVID virusează şi piaţa muncii. Câţi români au rămas fără job


Nu eşti singurul îngrijorat pentru ziua de mâine. Conform unui sondaj BestJobs, o treime dintre angajaţi sunt preocupaţi de perspectivele lor profesionale. Aproximativ 15% dintre respondenţi au fost trimişi în şomaj tehnic, în timp ce 16% au acum un salariu mai mic.

Călin Fusu, CEO Neogen: „Candidaţii abia încep, şi ei sunt şocaţi de ce se întâmplă.Schimbările sunt de la o zi la alta. Evident, candidaţii vor creşte, ca număr, pe platformă.”

Aproape 17% dintre angajaţi se tem că ar putea fi nevoiţi să se reprofileze în perioada următoare. Doar pentru 32% dintre cei chestionaţi situaţia profesională a rămas neschimbată. E vorba, în special, de it-işti şi curieri.

„Sunt afectate domenii, inclusiv marketing, piar, care sunt primele tăiate în perioade de criză.”

Majoritatea respondenţilor s-au plâns că e foarte greu să găseşti un loc de muncă în această perioadă.

„S-a redus numărul de joburi, overall, postate. Companiile s-au speriat şi s-au blocat puţin. Anumite companii continuă să angajeze, în special în zona IT.”

Conform datelor colectate de Ziarul Financiar, peste 1 milion de angajaţi sunt în şomaj tehnic şi peste 200.000 de oameni au rămas fără job de când a început criza.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici