Pierderi majore pentru Grupul Bittnet. Doar în primul semestru din 2022 au un deficit de peste 550.000 de lei

  • Grupul Bittnet a trecut pe pierdere de 557.500 de lei în primul semestru din 2022, la venituri din contracte cu clienţii de 70 mil. lei, în creştere cu 45,3% faţă de S1/2021.
  • CEO: Aproape întregul profit se realizează în ultimul trimestru al anului.
1071 afișări
Imaginea articolului Pierderi majore pentru Grupul Bittnet. Doar în primul semestru din 2022 au un deficit de peste 550.000 de lei

Sursa foto: Facebook / Bittnet Training

Bittnet (BNET), grup de companii de IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, a raportat o pierdere consolidată de 557.500 de lei în primul semestru din 2022, comparativ cu un profit net de 1,6 mil. lei în aceeaşi perioadă din S1/2021, în contextul unor venituri din contractele cu clienţii de aproape 70 mil. lei, în urcare cu 45,3% faţă de S1/2021, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar semestrial publicat la BVB.

Costul vânzărilor a urcat în S1/2021 faţă de S1/2021 cu 38,4%, la 52 de milioane de lei. Marja brută a fost de 17,9 mil. lei, în creştere cu 69%, faţă de 10,5 mil. lei anul trecut. Profitul operaţional este mai mult decât triplu, respectiv 3,6 mil. lei în S1/2022, faţă de 1 mil. lei în S1/2021.

„Rezultatul Financiar completează Rezultatul Operaţional, iar analiza acestuia în H1 2022 merită două paragrafe separate. Astfel, activitatea investiţională adus un profit financiar de 6,2 milioane lei şi un cash inflow de 7,8 milioane lei în cadrul Bittnet Systems SA (rezultatul individual al firmei mamă). În plus, firmele din grup au plătit către firma mamă dividende în valoarea de 1,6 milioane lei”, transmite CEO-ul Mihai Logofătu în raport.

În schimb, în cadrul procesului de consolidare, auditorii elimină aceste operaţiuni (tratând vânzarea de părţi sociale ale Dendrio ca şi pe o majorare de capital). CEO-ul companiei adaugă că în partea de cheltuieli sunt păstrate toate elementele, indiferent că sunt reevaluări sau vânzări efective. Astfel, deşi la nivel Profitul Financiar este de 5 milioane de lei, la nivel consolidat se contabilizează o pierdere de 3,8 milioane de lei (în principal din reevaluarea titlurilor deţinute).

Prin urmare, rezultatul consolidat brut al perioadei este negativ, respectiv o pierdere de 680.000 de lei, versus un profit brut de 2 milioane de lei în S1/2022.

Compania mai menţionează că, având în vedere specificul companiei, aproape întregul profit se realizează în ultimul trimestru al anului, primul semestru fiind întotdeauna cel slab. Totuşi, la nivelul primelor şase luni, compania a realizat la nivel consolidat 44% din veniturile bugetate pentru întreg anul 2022, faţă de 31% în 2021 şi alţi ani anteriori.

„Ţinta de profit pentru anul acesta poate fi obţinută dacă a doua jumătate a anului curent înregistrează doar o evoluţie similară cu anul trecut, fără să mai existe în S2 creşterea înregistrată în prima parte a anului”, mai scrie CEO-ul în scrisoarea adresată acţionarilor.

Bittnet Systems are 163,8 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 11% de Mihai Logofătu, respectiv în proporţie de 10,1% de Cristian Logofătu. Acţiunile BNET înregistrează un avans de 1,2% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de aproape 20 mil. lei, conform datelor BVB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici