Pierderi uriaşe după incendiul de la fabrica de frigidere din Timiş. Ce investiţii ar putea face Primăria comunei cu taxele colectate

  • Fabrica de frigidere din Timiş a fost complet distrusă de incendiu
  • Refacerea unităţii de producţie ar putea dura cam jumătate de an
  • Firma are o cifră de afaceri de 150 de milioane de euro şi peste 900 de angajaţi
290 afișări
Imaginea articolului Pierderi uriaşe după incendiul de la fabrica de frigidere din Timiş. Ce investiţii ar putea face Primăria comunei cu taxele colectate

Incendiul de la fabrica de frigidere din Timiş are un impact economic şi social uriaş. Dacă acţionarii decid să renunţe la refacerea unităţii de producţie, aproape o mie de oameni rămân fără loc de muncă. Pierd şi ei, pierde şi statul.

Cu o cifră de afaceri de peste 150 de milioane de euro, compania este unul dintre marii contribuabili. De exemplu, numai comuna în care este fabrica rămâne fără două milioane de lei pe an.

O treime din bugetul local al localităţii era furnizat din taxele şi impozitele pe care societatea Frigoglass le plătea către primăria Parţa. Cu două milioane de lei se pot asfalta, în comună, peste 3 kilometri de drumuri, se poate contrui o creşă pentru comunitate, care să fie utilată şi dotată după ultimele standarde”, spune Daniel Drăgan, primarul comunei Parţa.

Deocamdată, conducerea firmei nu a anunţat ce va face. Dar, şi dacă va reface fabrica, asta ar putea dura câteva luni, timp în care soarta angajaţilor este incertă. Fie va urma un şomaj tehnic, fie o concediere colectivă, caz în care statul trebuie să plătească peste o sută de mii de euro lunar. 

„Dacă ne referim, să zicem, la un salariu minim pe economie şi o vechime completă, de peste 20 de ani de muncă, atunci un angajat care devine şomer poate să primească aproximativ 500 de lei. Mai mult sau mai puţin. Dacă vorbim despre un salariu mediu brut, atunci idemnizaţia de şomaj se ridică la aproximativ 900”, explică Simona Potîng, purtător de cuvânt AJOFM Timiş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici