Pieţele din Asia „sângerează”, după ce coronavirusul a reuşit să încheie ciclul global de creştere pe burse

  • Vânzările agresive activează mecanismele de oprire de la tranzacţionare.
  • Indicele Nifty 50 şi-a pierdut rapid 10% din valoare.
  • Indicele SET a scăzut cu 10%, pentru ca mai apoi să recupereze din pierderi.
1949 afișări
Imaginea articolului Pieţele din Asia „sângerează”, după ce coronavirusul a reuşit să încheie ciclul global de creştere pe burse

Pieţele bursiere din regiunea Asia-Pacific au înregistrat vineri pierderi semnificative până acum, după ce Wall Street-ul a încheiat joi cea mai proastă zi din 1987, în acceaşi sesiune în care bursele europene au marcat cea mai proastă zi din istorie.

Tranzacţionarea pe piaţa din India a fost oprită temporar din cauza vânzărilor agresive, întrucât indicele Nifty 50 şi-a pierdut rapid 10% din valoare, potrivit CNBC.

O evoluţie similară a fost înregistrată şi pe piaţa din Thailanda, după ce indicele SET a scăzut cu 10%, pentru ca mai apoi să recupereze din pierderi şi să se tranzacţioneze la un minus 5% la ora redactării acestui material.

Indicele japonez Nikkei 225 a suferit una dintre cele mai mari pierderi, minus 8%, tranzacţionându-se la începutul şedinţei chiar şi la minus 10%. Evoluţia a urmat după ce bursa japoneză a intrat joi în teritoriul „ursului” – adică a înregistrat o scădere de 20% faţă de maximul ultimelor 52 de săptămâni.

În Asia şedinţa de tranzacţionare nu este închisă încă.

În Australia, acţiunile au recuperat o parte din scăderi, indicele S&P/ASX 200 tranzacţionându-se pe o creştere de 1,01%. Indicele a intrat miercuri în ghearele „ursului”, iar joi a înregistrat pierderi de peste 7%.

Între timp, indicele Kospi pe bursa sud-coreeană a scăzut cu 7,5%, în timp ce indicele Kosdaq a înregistrat o scădere de 12%. Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu aproape 6%.

În China, indicele Shanghai a înregistrat o scădere de 3%, în timp ce indicele Shenzen a scăzut cu 3,5%.

Per total, MSCI Asia ex-Japan a scăzut cu 4,57%.

„Sistemul financiar global a fost dislocat. Mutările mari reflectă o lipsă de încredere în modul în care guvernele gestionează impactul economic şi social al coronavirusului”, a spus Kim Mundy, strateg în cadrul Commonwealth Bank of Australia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici