Piloţii companiei aeriene Lufthansa sunt în grevă, fiind afectaţi circa 20.000 de pasageri

Piloţii companiei aeriene germane Lufthansa au iniţiat marţi o nouă grevă, a patra de la sfârşitul lunii august până în prezent, numeroase curse aeriene fiind afectate pe aeroportul din Frankfurt.

106 afișări
Imaginea articolului Piloţii companiei aeriene Lufthansa sunt în grevă, fiind afectaţi circa 20.000 de pasageri

Piloţii companiei aeriene Lufthansa sunt în grevă, fiind afectaţi circa 20.000 de pasageri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Greva a început la ora 6.00 GMT (9.00, ora României) şi va dura până la ora 21.00 (24.00, ora României). Sunt afectate curse aeriene pe trasee lungi, operate cu avioane de tip Airbus A380, Boeing B747, Airbus A330 şi Airbus A340.

În total, 25 de curse aeriene din totalul de 57 au fost anulate la Frankfurt.

"Situaţia la Frankfurt este foarte calmă, pare a fi o zi normală", a comunicat Lufthansa, exprimând speranţa că cele 32 de curse aeriene rămase se vor derula normal.

Aproximativ 20.000 de pasageri sunt afectaţi de grevă.

Sindicatul piloţilor, Cockpit, a organizat până acum alte trei greve de câteva ore, anulând circa 500 de zboruri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici