Piraeus Bank propune soluţii individuale pentru clienţii care au credite în franci elveţieni

Piraeus Bank va propune soluţii individuale pentru clienţii care au credite în franci elveţieni, care să menţină ratele lunare aferente împrumuturilor la un nivel apropiat celui din luna decembrie 2014, a anunţat joi banca.

2029 afișări
Imaginea articolului Piraeus Bank propune soluţii individuale pentru clienţii care au credite în franci elveţieni

Piraeus Bank propune soluţii individuale pentru clienţii care au credite în franci elveţieni (Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)

"În contextul generat de decizia Băncii Centrale a Elveţiei, Piraeus Bank România va pune la dispoziţia clienţilor care deţin credite în franci elveţieni soluţii individuale, care împreună cu ajustarea valorii indicelui LIBOR şi cu avantajele fiscale asigurate de reglementările în vigoare să conducă la menţinerea ratelor lunare aferente creditelor CHF la un nivel apropiat celui din decembrie 2014", se arată în comunicatul băncii.

Potrivit sursei citate, Piraeus Bank România a pus la dispoziţia clienţilor săi, în ultimii ani, soluţii de temperare a efectului aprecierii monedei elveţiene.

Piraeus Bank este a patra instituţie bancară care anunţă că va propune soluţii clienţilor cu credite în franci.

Miercuri, Raiffeisen Bank a decis să reducă vineri dobânda pentru clienţii cu credite în franci elveţieni, cu cinci luni înainte de termenele contractuale, ca măsură de sprijin în contextul aprecierii masive a monedei elveţiene. Noua dobânda se aplică începând de vineri, 23 ianuarie.

Luni, Volksbank Romania a anunţat că menţine pentru o perioadă de trei luni, până la 17 aprilie, cursul de schimb franc/leu folosit de bancă la 31 decembrie, de 3,8035 lei, pentru a ajuta clienţii care au credite în moneda elveţiană.

Anterior, OTP Bank România, o altă instituţie de credit care are acordate împrumuturi în franci elveţieni, a comunicat că va reduce pentru trei luni marja de dobândă cu până la 1,5 puncte procentuale pentru clienţii cu împrumuturi în franci cu dobândă variabilă.

Peste 75.000 de persoane fizice au credite în franci elveţieni, iar 95% din împrumuturi sunt concentrate la şase bănci.

Cursul pentru franc anunţat joi de BNR a crescut cu 0,2%, la 4,5152 lei, un nou maxim istoric şi al cincilea record atins în ultimele şase şedinţe.

Francul s-a apreciat puternic începând de joia trecută, când banca centrală a Elveţiei a decis să renunţe la un curs minim de schimb de 1,2 franci/euro. Comparativ cu nivelul anunţat miercurea trecută de BNR, francul se află în creştere cu 20,7% faţă de leu.

Plafonul de 1,2 franci/euro a fost introdus de Banca Elveţiei în 2011, când francul era aproape la paritate faţă de euro, la fel ca în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici