Piraeus Bank România a scăzut cu peste 3% dobânzile la creditele în lei

Piraeus Bank România a scăzut cu peste trei puncte procentuale dobânzile la creditele acordate în lei, atât la cele noi, cât şi la cele vechi, a anunţat vineri banca.

29 afișări
Imaginea articolului Piraeus Bank România a scăzut cu peste 3% dobânzile la creditele în lei

Piraeus Bank România a scăzut cu peste 3% dobânzile la creditele în lei (Imagine: Mediafax Foto)

"Dobânzile pentru creditele în lei acordate de Piraeus Bank Romania au scăzut cu 3,41% în prima lună a acestui an. Datorită formulei de calcul a dobânzii folosite de bancă, dobânda nominală aferentă unui credit de nevoi personale a scăzut de la 18,65% la 15,24%", se arată într-un comunicat al băncii.

În cazul creditului de nevoi personale cu garanţie ipotecară, dobânda nominală s-a redus de la 16,4% la 12,99%, în timp ce dobânzile aferente creditelor ipotecare/imobiliare sunt cuprinse între 11,75% şi 12,24%, în funcţie de procentul de finanţare a investiţiei.

Scăderea de dobândă se aplică atât la creditele noi, cât şi la cele în derulare.

Noile reduceri de dobândă vin după ce în septembrie anul trecut banca a scăzut cu până la 2,75 puncte procentuale ratele pentru creditele de nevoi personale Happy End acordate în moneda naţională, iar în noiembrie a tăiat cu până la 1% marjele aplicate creditelor de consum în lei.

Activele Piraeus Bank în România au scăzut cu o rată anualizată de 19% în primele nouă luni ale anului trecut, la 2,347 miliarde euro, în condiţiile în care soldul creditelor s-a redus cu 12%, iar portofoliul depozitelor s-a majorat cu 26%.

Grupul elen deţine pe piaţa locală Piraeus Bank România, Piraeus Leasing, care activează în domeniul serviciilor finaciare, SSIF Piraeus Securities România şi Piraeus Insurance Reinsurance Broker România, companie specializată în activităţile de intermediere şi brokeraj în asigurări şi reasigurări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici