Pirelli Slatina suspendă activitatea şi trimite 4.000 de angajaţi în şomaj tehnic

  • Pirelli Slatina anunţă miercuri suspendarea activităţii.
  • 4.000 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic, potrivit unui comunicat oficial al companiei.
  • Pirelli Slatina este unul din cei mai mari angajatori din judeţul Olt.
693 afișări
Imaginea articolului Pirelli Slatina suspendă activitatea şi trimite 4.000 de angajaţi în şomaj tehnic

Sursa foto: Profimedia

Aceeaşi măsură a fost adoptată şi de Ford Craiova şi Dacia, în contextul răspândirii virusului Covid-19 şi nevoii de a garanta sănătatea angajaţilor. Pirelli motivează decizia spunând şi că cererea de pe piaţa auto pentru produsele sale a încetinit în ultima perioadă.

"Pirelli Slatina anunţă suspendarea activităţii fabricii, în perioada 23-31 martie 2020, în contextul îngrijorărilor recente legate de răspandirea COVID-19, dar şi a încetinirii solicitării produselor, pe piaţa auto. În afara măsurilor de prevenţie a contaminarii cu COVID-19 aplicate deja în interiorul fabricii, Pirelli Slatina anunţă că reluarea activităţii de producţie se va face cu un număr cât mai redus de angajaţi, tocmai pentru a putea garanta standarde cât mai ridicate de protecţie a propriilor angajaţi, asigurând în acelaşi timp şi furnizarea produselor solicitate. Compania Pirelli va monitoriza constant evoluţia situaţiei şi este pregatită să intervină cu măsuri suplimentare dacă va fi necesar", arată compania într-un comunicat.

Angajaţii vor primi 75% din salariu conform prevederilor contractului colectiv de muncă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici