Banca Centrală Europeană anunţă că plăţile cu cardul din zona euro au depăşit pentru prima dată 50% din totalul plăţilor

  • Peste jumătate din plăţile din zona euro au fost efectuate cu cardul pentru prima dată în 2019, conform unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE).
  • Astfel, consumatorii din cele 19 state au plătit cu bani cash în proporţie de doar 48% anul trecut, cardurile şi opţiunile de plată contactless câştigând tot mai mult teren în ultimii ani.
  • Ultimul studiu, efectuat în 2016, arăta că banii cash reprezentau 54% din totalul plăţilor din zona euro.
258 afișări
Imaginea articolului Banca Centrală Europeană anunţă că plăţile cu cardul din zona euro au depăşit pentru prima dată 50% din totalul plăţilor

Banca Centrală Europeană anunţă că plăţile cu cardul din zona euro au depăşit pentru prima dată 50% din totalul plăţilor

Totuşi, 73% din totalul tranzacţiilor individuale au fost efectuate cu bani gheaţă în 2019, ceea ce sugerează majoritatea achiziţiilor mici sunt finalizate prin intermediul cash-ului.

În Spania şi Italia, rata plăţilor cu bani cash este de 83% şi, respectiv, 82%. La polul opus, în Olanda, procentul abia depăşeşte o treime din total.

Un studiu separat, publicat în luna iulie, a subliniat extrem de clar impactul pandemiei asupra banilor cash, jumătate dintre respondenţi declarând că folosesc mai des cardurile faţă de perioada pre-coronavirus.

De asemenea, 90% au spus că vor continua să folosească mai rar banii cash după sfârşitul crizei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici