Un student a creat o platformă de recrutare a muncitorilor zilieri. „Încercăm să eliminăm riscul de a lucra la negru”

  • Dacă ai nevoie de angajaţi zilieri, o platformă creată de un student îţi vine în ajutor
  • Şi angajatorii şi cei în căutare de job ca zilier pot încărca un anunţ pe platformă
  • Din iulie, angajatorii pot să declare zilierii direct de pe telefon printr-o aplicaţie mobilă
607 afișări
Imaginea articolului Un student a creat o platformă de recrutare a muncitorilor zilieri. „Încercăm să eliminăm riscul de a lucra la negru”

Sursa FOTO: Profimedia

Andrei este student în anul II la Politehnică şi a lansat acum trei săptămâni o platformă dedicată celor care îşi caută un job ca zilier. Angajatorii sau chiar cei care îşi caută un loc de muncă pot încărca un anunţ pe site-ul respectiv.

Cele mai căutate domenii sunt HoReCa, agricultura, construcţiile şi îngrijirea spaţiilor verzi.

Ionuţ, inspector de resurse umane la o firmă de utilaje agricole, are nevoie de încă 7 zilieri pentru activităţi de agricultură şi pentru îngrijirea spaţiilor. El îşi plăteşte zilierii cu 80 de lei pe zi.

În primele şase luni ale anului peste 85.000 de români au lucrat ca zilieri. Din iulie, aplicaţia ,,Inspecţia Muncii” permite angajatorilor să declare zilierii direct de pe telefonul mobil.

„Am văzut că foarte multă lume în ultimul timp caută joburi de tip zilier pentru că foarte mulţi dintre ei au fost restructuraţi sau au fost daţi afară din anumite motive în contextul pandemiei. Noi încercăm foarte mult să eliminăm acest risc de a se lucra la negru, punând la dispoziţie pe blogul platformei toţi paşii necesari pentru a intra în legalitate angajatorul când angajează un zilier. Din partea zilierilor am primit un feedback cum că au găsit un loc în care să se ducă”, povesteşte Andrei Ilie, fondator eZilier.

„Avem zilieri, în medie cam 3 persoane pe zi. Le cerem un buletin, li se face un instructaj privind protecţia muncii. Înregistrăm într-un registru pe care îl transmitem zilnic către ITM. Persoanele pe care le avem mai dezgheţate aşa şi le vedem cu potenţial, după o lună, două le angajăm”, spune Ionuţ Corcoz, inspector resurse umane la o firmă de utilaje agricole.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici