Pogonaru: România taxează excesiv munca

România are un dezechilibru în domeniul fiscal pentru că impozitează munca în mod excesiv şi capitalul sub limitele europene, ceea ce duce la existenţa unei evaziuni fiscale naturale pentru că oamenii preferă să ia salariul prin dividende sau în plic, consideră preşedintele AOAR, Florin Pogonaru.

41 afișări
Imaginea articolului Pogonaru: România taxează excesiv munca

Pogonaru: România taxează excesiv munca (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Suntem total dezechilibraţi în domeniul filozofiei fiscale. Avem o filozofie fiscală total dezechilibrată, care impozitează excesiv munca şi sub limitele europene capitalul. Atât timp cât nu vom putea să echilibrăm sistemul vom avea evaziune fiscală în mod natural pentru că toată lumea va prefera să ia salariul dându-şi dividende şi plătind în plic decât să plătească în mod stupid un asemenea cost pentru impozitarea muncii", a spus Pogonaru în cadrul unui seminar organizat la BNR.

Totodată, reprezentantul AOAR consideră că România are probleme în privinţa absorbţiei fondurilor europene, iar atragerea acestora ar trebui să pornească de la motivarea funcţionarilor care se ocupă de acest sector.

"Totul trebuie să pornească de la motivare funcţionarului public care lucrează acolo, să-l faci să zbărnâie luând bani mai mulţi. Apoi este vorba despre simplificarea structurilor care au fost create, extrem de complicate, şi adoptarea unor modele în care aceste structuri sunt privatizate aşa cum au făcut deja multe ţări", a explicat Pogonaru.

El a atras atenţia că România are o problemă cu modul în care face lobby în privinţa atragerii de fonduri din bugetul Uniunii Europene pentru anul 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici