POLEMICĂ în Franţa privind numărul orelor lucrate săptămânal: Noul ministru al Economiei cere schimbări. Replica sindicatelor

Noul ministru al Economiei din Franţa, Emmanuel Macron, s-a declarat în favoarea schimbării duratei săptămânii de lucru, în prezent de 35 de ore, sugerând că firmele ar trebui să aibă o mai mare autonomie în stabilirea programului de muncă al angajaţilor.

332 afișări
Imaginea articolului POLEMICĂ în Franţa privind numărul orelor lucrate săptămânal: Noul ministru al Economiei cere schimbări. Replica sindicatelor

POLEMICĂ în Franţa privind numărul orelor lucrate săptămânal: Noul ministru al Economiei cere schimbări. Replica sindicatelor (Imagine: Shutterstock)

Într-un interviu pentru revista franceză Le Point, Macron a spus că săptămâna de muncă ar putea fi modificată, cu acordul sindicatelor şi al angajaţilor, potrivit CNBC.

O asemenea măsură ar ajuta Franţa să iasă din "capcana acumulării drepturilor angajaţilor în defavoarea celor fără un loc de muncă".

În replică, liderul sindicatului francez Confederaţia Democrată a Muncii, Laurent Berger, a declarat că Macron "a făcut o greşeală" sugerând modificarea programului de lucru.

"Nici nu se pune problema. Subiectul este închis", a spus acesta

Pe de altă parte, preşedintele subsidiarei agenţiei internaţionale de recrutare Manpower, Alain Roumilhac, s-a declarat în favoarea unei mai mari libertăţi de mişcare a companiilor franceze, spunând că speră ca Macron să fie "omul potrivit" pentru a conduce Ministerul Economiei.

Politicile economice susţinute de preşedintele Francois Hollande au fost atacate de către unii oficiali, după ce rata şomajului a atins un nou record în iulie. Datele Ministerului Muncii publicate miercuri arată că numărul şomerilor a crescut cu 26.000 în luna iulie, la peste 3,42 milioane persoane.

Introdusă de guvernul socialist în 2000, săptămâna de lucru de 35 de ore a fost intens criticată de către comunităţile internaţionale şi de mediul de afaceri local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici