Ponta: Angajaţii Oltchim îşi vor primi în continuare salariile

Premierul Victor Ponta a dat asigurări, luni, că angajaţii Oltchim îşi vor primi în continuare salariile, el arătând că "circul" privatizării companiei trebuie să înceteze şi că Guvernul va veni cu un plan pentru următoarele şase luni, astfel încât combinatul să fie salvat.

309 afișări
Imaginea articolului Ponta: Angajaţii Oltchim îşi vor primi în continuare salariile

Ponta:Angajaţii Oltchim îşi vor primi în continuare salariile (Imagine: Laszlo Raduly/ Mediafax Foto)

Întrebat dacă în aceste şase luni, până în primăvara anului viitor, când va fi reluată procedura de privatizare, angajaţii de la Oltchim îşi vor primi salariile, Ponta a răspuns afirmativ.

"Deocamdată şi le-au primit de la noi salariile. Şi le vor primi în continuare, după ce s-au lămurit că salvatorul providenţial şi-a bătut joc de ei de fapt. Acuma domnul Dan Diaconescu va găsi pretexte. El nu a avut niciodată şi nu are banii respectivi", a spus Ponta.

El a arătat că "circul" privatizării Oltchim trebuie să înceteze. "De azi circul trebuie să înceteze. De azi luăm act de faptul că cineva şi-a bătut joc de oamenii de la Oltchim, că altcineva, Videanu şi ai lui, l-au băgat în faţă pe domnul Dan Diaconescu sperând să-şi acopere fraudele de acolo, şi că de azi începând vom lua măsuri - noi transmitem, sigur, către Parchet, când are timp Parchetul să se ocupe de lucrurile astea - şi de asemenea, venim cu planul pentru următoarele şase luni în aşa fel încât să salvăm combinatul", a spus Ponta.

Întrebat dacă Guvernul îşi asumă plata salariilor angajaţilor pentru următoarele şase luni, până se reia procedura de privatizare, Ponta a precizat că managementul Oltchim plăteşte salariile, iar Guvernul a ajutat până în acest moment, urmând să acorde sprijin şi în perioada următoare.

Premierul Ponta a declarat luni, la PSD, că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.

Contractul dintre OPSPI şi Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu acuzând că din acord lipsesc clauze, prevederi şi anexe şi că documentul avansat de OPSPI este diferit faţă de forma contractului anunţată o dată cu caietul de sarcini.

"Nu am putut semna acest contract, întrucât lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim", a declarat luni Dan Diaconescu, la ieşirea din Ministerul Economiei, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii OPSPI în vederea încheierii contactului de privatizare a Oltchim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici