Ponta anunţă trecerea Metrorex în subordinea Primăriei Capitalei şi începerea privatizării CFR Marfă

Guvernul va decide în perioada următoare trecerea Metrorex de la Ministerul Transporturilor în subordinea Primăriei Capitalei, va începe procedurile de privatizare la CFR Marfă şi va introduce management privat la Tarom, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

1610 afișări
Imaginea articolului Ponta anunţă trecerea Metrorex în subordinea Primăriei Capitalei şi începerea privatizării CFR Marfă

Ponta anunţă trecerea Metrorex în subordinea Primăriei Capitalei şi începerea privatizării CFR Marfă (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"În Guvern o să adoptăm în perioada imediat următoare câteva măsuri pe care demult trebuia să le adoptăm. Prima dintre ele ar fi trecerea metroului la primăria Municipiului Bucureşti, pentru că trebuie continuate investiţiile. S-a vorbit destul de mult de tronsonul spre Drumul Taberei şi ăla trebuie continuat, dar trebuie nu să spunem noi de la minister, pe tot felul de interese obscure, cum săpăm în şapte direcţii metrou şi de fapt nu terminăm nicăieri. Trebuie Primăria Generală, cu sprijin de la Guvern şi cu propriile forţe, pe baza mandatului pe care îl au de la cetăţeni, să continue prioritizarea. Întâi fac linia spre Drumul Taberei şi, după aceea, cea spre Pantelimon. Săpăm în şapte locuri de şapte ani şi o să terminăm în 70 de ani", a afirmat Ponta.

El a precizat, de asemenea, că Tarom va trebui să intre sub management privat, iar CFR Marfă în procedura de privatizare, pentru a deveni profitabilă.

Premierul a arătat totodată că fosta guvernare a lăsat CNADNR fără finanţare, făcând astfel o "gaură" de 1,3 miliarde lei în buget.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici