Ponta asigură că proiectul de buget va fi aprobat de Guvern şi trimis, miercuri, Parlamentului

Proiectul bugetului de stat pentru acest an va fi aprobat şi trimis Parlamentului până miercuri seara, a anunţat premierul Ponta, cerând miniştrilor să meargă personal în comisiile de specialitate pentru susţinerea bugetelor proprii şi să nu trimită în locul lor secretari de stat sau consilieri.

218 afișări
Imaginea articolului Ponta asigură că proiectul de buget va fi aprobat de Guvern şi trimis, miercuri, Parlamentului

Ponta asigură că proiectul de buget va fi aprobat de Guvern şi trimis, miercuri, Parlamentului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am avut aseară târziu ultimele discuţii pe buget cu partenerii noştri internaţionali şi practic, astăzi, avem îndeplinite aproape toate condiţiile. Aşteptăm şi avizul de la Consiliul Fiscal, astă seară are Parlamentul proiectul de buget. Sunt cinci zile pentru amendamente. Deci, de săptămâna viitoare, toţi miniştrii vă pregătiţi să mergeţi la comisiile de specialitate să vă susţineţi bugetele. Nu secretari de stat, nu secretari generali, nu consilieri, mergeţi miniştrii acolo, pentru că răspundeţi în faţa Parlamentului, nu doar eu, ci şi dumneavoastră, şi sunteţi singurii care aveţi acces la absolut toate informaţiile - de ce am tăiat dintr-un loc, de ce am pus mai mult în alt loc - şi trebuie să răspundeţi parlamentarilor, atât celor de la putere, cât şi celor din opoziţie", le-a spus primul-ministru membrilor Cabinetului său la începutul şedinţei de guvern.

Totodată, Ponta i-a cerut ministrului delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, să trimită solicitări grupurilor parlamentare pentru organizarea unor întâlniri în cadrul cărora premierul, alături de ministrul delegat Liviu Voinea şi vicepremierul Daniel Chiţoiu, să prezinte proiectul de buget.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici