Ponta: Avem venituri mai scăzute din impozitul pe profit. Companiile intră în insolvenţă

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la finalul şedinţei USL, că există veşti proaste din punct de vedere al colectării impozitului pe profit după primul trimestru, nivelul fiind mai mic decât anul trecut, explicaţia ţinând de faptul că societăţile comerciale intră în insolvenţă.

1119 afișări
Imaginea articolului Ponta: Avem venituri mai scăzute din impozitul pe profit. Companiile intră în insolvenţă

Ponta: Avem venituri mai scăzute din impozitul pe profit. Companiile intră în insolvenţă (Imagine: Shutterstock)

"Veştile proastre sunt cele legate de o scădere importantă a veniturilor privind impozitul pe profit, şi aici – fără să ţin cursuri economice – sunt două explicaţii: pe de o parte sunt companii multe care intră în insolvenţă pentru că neavând asigurat un flux de creditare pur şi simplu nu reuşesc să facă faţă cu obligaţiile pe care le au atât faţă de bugetul de stat, cât şi faţă de alţi furnizori, iar a doua categorie – şi acolo trebuie să accelerăm de fapt modificarea legii insolvenţei – se referă la cei care intră cu rea-credinţă în insolvenţă în aşa fel încât nu mai plătesc niciun fel de taxă, nu mai plătesc niciun fel de impozit, nimic din ceea ce plătesc celelalte companii care trăiesc în mod normal pe piaţa economică şi merg mai departe, îşi ţin activitatea, fără să plătească nicio taxă", a susţinut Ponta.

Premierul a precizat că vor trebui instituite sancţiuni în cazul societăţilor comerciale 'direct cu faliment, pe cei care intră în mod fraudulos în insolvenţă sau doar pentru a nu plăti taxe şi impozite".

El a menţionat că aceasta va fi preocuparea Guvernului pentru trimestrul al doilea, în perspectiva acordului cu FMI.

"La sfârşitul acestui trimestru al doilea trebuie să intrăm în board-ul FMI, dincolo de obligaţiile de prior action, ceea ce avem trecut în scrisoarea de intenţie referitor la privatizarea CFR – la Transgaz veştile sunt foarte bune, avem o suprasubscriere importantă şi mă bucur, ăsta e un semn de încredere şi de potenţial de dezvoltare pentru Transgaz, pentru Romgaz, pentru Nuclear Electrica – deci ziceam, dincolo de obligaţiile foarte punctuale, această capacitate a noastră de a avea în continuare disciplină bugetară şi dezvoltare, şi creştere, uşoară în acest moment, dar care poate fi accentuată în lunile care urmează, reprezintă nişte garanţii că putem să rămânem pe panta ascendentă", a mai declarat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici