Ponta, către Gerea: Arătaţi angajaţilor CNE Hunedoara că dăm ajutorul, dar şi că FMI-CE vor închidere

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Energiei, Andrei Gerea, să meargă la CNE Hunedoara şi să anunţe salariaţii că Guvernul acordă un ajutor de stat de 167 de milioane de lei complexului, dar să aibă asupra sa şi documente prin care să le arate acestora că FMI şi CE cer închiderea unităţii.

874 afișări
Imaginea articolului Ponta, către Gerea: Arătaţi angajaţilor CNE Hunedoara că dăm ajutorul, dar şi că FMI-CE vor închidere

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandra/Mediafax Foto)

"Vă rog să mergeţi cu ceea ce aprobăm azi, dar să mergeţi şi cu ceea ce ne cer tot timpul şi Comisia, şi FMI-ul, să închidem CNH-ul (CNE Hunedoara-n.r.). Poate ne ajută ei să-l salvăm şi să facem restructurările de care e nevoie şi să-l salvăm", i-a spus premierul ministrului Energiei la începutul şedinţei Guvernului.

Gerea şi-a exprimat speranţa că dialogul permanent cu factorii implicaţi pe care l-a avut până în prezent cu cei de la Hunedoara va continua, astfel încât cele două părţi să rămână pe aceleaşi „baricade”.

Prim-ministrul a reluat solicitarea adresată ministrului Energiei şi a subliniat faptul, la modul general, că uneori oamenii îşi fac rău singur.

"Mergeţi acolo să le spuneţi că facem toate eforturile, dar dacă...Aşa se întâmplă, că uneori ne distrugem noi tot, nu mai apucă să distrugă alţii", a spus Ponta.

La rândul său, ministrul de resort şi-a exprimat dezamăgirea că nu toate acţiunile pe care el le crede benefice sunt apreciate.

"E greu de înţeles atunci când vii cu o veste bună, lumea se supără", a afirmat Gerea.

Peste 200 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara au protestat recent faţă de neacordarea ajutorului de stat de 167 milioane de lei, printre revendicări fiind şi crearea unei strategii energetice care să cuprindă termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Comisia Europeană a aprobat temporar un ajutor în valoare de 37,7 milioane de euro pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara, deţinut de Ministerul Energiei.

Ca urmare a pierderilor înregistrate în 2013 şi în 2014, Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu probleme grave de lichiditate.

Complexul Energetic Hunedoara, cu sediul la Petroşani, judeţul Hunedoara, deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România şi are aproximativ 6.500 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici