Ponta: Decizia de respingere a Codului Fiscal este luată împotriva intereselor României

Premierul Victor Ponta a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal este una "pur politică", de blocare a activităţii economice a Guvenului, precizând că această decizie este "luată împotriva intereselor României".

826 afișări
Imaginea articolului Ponta: Decizia de respingere a Codului Fiscal este luată împotriva intereselor României

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Victor Ponta a arătat, în postarea de pe pagina sa de Facebook, că decizia lui "Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal ( agreat şi lăudat de mediul de afaceri, votat în unanimitate de Parlament, aşteptat de societatea românească în ansamblu nu doar pentru că readuce cota de TVA la 19% ci pentru că garantează dezvoltarea economică şi socială a ţării ) are doar două posibile explicaţii: 1. este o decizie pur politică de blocare a activitaţii economice a Guvernului şi a ţării cu orice cost; 2 - este o decizie luată în afara României şi împotriva intereselor României pe care Iohannis trebuie să o aplice cu orice risc".

Primul ministru a subliniat faptul că, "indiferent care din cele două variante este cea reală, pentru români este cea mai proastă veste posibilă", precizând totodată că e "pentru cei care au votat în noiembrie cel mai clar semn că au fost înşelaţi".

Premierul a mai arătat că este şi o veste bună, şi anume că "azi putem consemna finalul oricărei iluzii despre noul PNL (mai slugarnic şi mai neserios chiar şi decât vechiul PDL)- după ce au spus cât de bun e Codul Fiscal care este de fapt liberal, după ce au pus în programul lor de guvernare cota de 19% ca bază (amendamentul a fost al lor în Comisia de buget) şi după ce au votat în unanimitate în urma cu trei săptămâni în Camera Deputaţilor proiectul - acum vor spune că are dreptate Iohannis şi Codul Fiscal e foarte prost!!!"

Premierul a încheiat spunând că noul PNL este condus de "reprezentanţi nu doar slugarnici şi ticăloşi, ci de-a dreptul nişte moluşte politice! Se vor sinucide jalnic - Să le fie ţărâna politică uşoară!"

Preşedintele Klaus Iohannis a respins noul Cod Fiscal şi l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o "riguroasă analiză" a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.

"Susţinem relaxarea şi simplificarea fiscală prin reducerea unor taxe şi impozite în condiţiile în care sunt asigurate premisele pentru consolidare fiscală şi predictibilitate. Din această perspectivă, considerăm că noul Cod fiscal poate fi pus în aplicare numai după o riguroasă şi temeinică analiză a implicaţiilor întregului set de măsuri fiscale şi bugetare asupra construcţiei bugetului general consolidat, atât pentru anul 2016, cât şi pentru anii următori şi numai cu respectarea obligaţiilor asumate de România şi a legislaţiei interne referitoare la disciplina financiar-bugetară", se arată în cererea de reexaminare publicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele poate respinge o singură dată promulgarea unei legi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici