Ponta, despre anunţul lui Stoica legat de un eventual proces: Fiecare anunţă ce vrea în ţara asta!

Premierul Victor Ponta nu a dorit să comenteze declaraţia proprietarului GFR, Gruia Stoica, privind intenţia de a acţiona statul în judecată în cazul nefinalizării procesului de privatizare a CFR Marfă, rezumându-se la a declara: "Fiecare anunţă ce vrea în ţara asta, suntem o ţară liberă".

268 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre anunţul lui Stoica legat de un eventual proces: Fiecare anunţă ce vrea în ţara asta!

Omul de afaceri Gruia Stoica (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu ştiu ce a anunţat. Fiecare anunţă ce vrea în ţara asta, suntem o ţară atât de liberă încât toată lumea anunţă ce vrea. Eu voi discuta cu ministrul astăzi şi Ministerul Transporturilor va informa care este punctul de vedere al ministerului asupra acestui proces", a spus Ponta.

Termenul limită de plată de către cumpărător a sumei de 170 milioane euro pentru preluarea a 51% din acţiunile CFR Marfă rămâne 14 octombrie, dată după care Ministerul Transporturilor va anunţa cum va fi finalizată procedura de privatizare, a declarat ministrul de resort, Ramona Mănescu.

Hotărârea de Guvern privind privatizarea transportatorului feroviar de marfă a fost publicată pe 14 august în Monitorul Oficial, termenul de finalizare a transferului de proprietate fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ, respectiv 13 octombrie.

În şedinţa de miercuri, Guvernul nu a discutat însă un proiect elaborat de Ministerul Transporturilor pentru prelungirea până la 20 decembrie a datei limită pentru privatizarea CFR Marfă, astfel că, în lipsa unei alte decizii, Grup Feroviar Român ar trebui să achite în următoarele zile încă 170 milioane euro pentru 51% din acţiuni.

Gruia Stoica, proprietarul GFR, afirmă că "nu are nicio treabă" cu hotărârea de guvern prin care data limită pentru finalizarea privatizării CFR Marfă a fost fixată pentru 13 octombrie şi va analiza varianta de a-şi recupera cel puţin costurile avute până acum dacă Transporturile nu obţin amânarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici