Ponta, despre Băsescu-Lukoil: Singura ţară din UE care a trecut la naţionalizări este Ungaria

Guvernul analizează problema securităţii energetice cu instituţiile statului şi va lua toate măsurile în acest sens, dar singura ţară din cele 28 state membre ale Uniunii Europene care a recurs la procedura naţionalizării este Ungaria, a declarat premierul Victor Ponta.

501 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre Băsescu-Lukoil: Singura ţară din UE care a trecut la naţionalizări este Ungaria

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

El a precizat, referindu-se la preşedintele Traian Băsescu, că declaraţiile făcute "la tulburare, la nervi, în stare precară" nu ajută cu nimic România.

Preşedintele Traian Băsescu a catalogat, joi, drept inadmisibilă presiunea făcută de reprezentantul companiei Lukoil şi a cerut Guvernului ca dacă mâine Lukoil nu reia producţia să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploieşti.

El a susţinut că atitudinea părţii române faţă de Lukoil trebuie să fie "pe înţelesul ruşilor", avertizând că această companie trebuie să se hotărască: ori respectă legile statului român şi rămâne aici, ori, "dacă vrea legile de la Moscova, se duce acolo".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici