Ponta: Gliding Ltd nu există în Olanda, iar creditorul lui Diaconescu scrie cărţi poliţiste în Spania

Firma Gliding Ltd., care îi garanta lui Dan Diaconescu 46 mil. euro pentru privatizarea Oltchim, nu există în Olanda, cel care îl împrumuta cu aceeaşi sumă e un scriitor de romane poliţiste fără cont la HSBC, iar firma rusă DIP SOV Group are un capital de doar 200 euro, a susţinut premierul Ponta.

1446 afișări
Imaginea articolului Ponta: Gliding Ltd nu există în Olanda, iar creditorul lui Diaconescu scrie cărţi poliţiste în Spania

Premierul Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Acesta a declarat, luni seară, că Guvernul, în această perioadă, cu sprijinul tuturor instituţiilor statului a încercat să afle ce se află în spatele acţiunilor lui Dan Diaconescu la Oltchim.

Ponta a arătat că, pe baza acestor date, s-a constatat că nu există niciun fel de cont la HSBC al firmei Gliding Ltd., companie care nici nu există în Amsterdam. O firmă cu acelaşi nume se află în Marea Britanie, dar se ocupă de afaceri imobiliare, iar Gliding Adventure şi Gliding Vintage din Olanda au ca obiect de activitate vânzarea de articole sportive, a afirmat premierul.

De asemenea, Ewoud Lietaert Peerbolte, care într-un document oficial adresat Eximbank anunţa că pune 46 milioane euro la dipoziţia lui Dan Diaconescu, este o persoană care nu are cont la banca respectivă şi nu are domiciliu în Olanda.

"Ultima dată, domiciliul cunsocut era în Spania, de aceea, probabil, domnul Diaconescu a mers în Spania. Este scriitor de romane poliţiste şi semnează cu pseudonimul Ed Sanders", a afirmat Victor Ponta.

El a arătat că şi compania DIV SOV Group, care era dispusă să pună 90 milioane euro la dispoziţia lui Dan Diaconescu, este o societate înregistrată în Rusia, cu un capital de doar 200 euro, iar în 2011 a avut o cifră de afaceri de 8.352 euro.

Premierul Ponta a subliniat că toate aceste elemente sunt în posesia instituţiilor statului şi vor constitui probe împotriva lui Dan Diaconescu.

Joi seară, Victor Ponta a declarat că informaţia conform căreia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, prezentată joi dintr-un document, este falsă, iar acesta nu a depus până în prezent vreo dovadă că are banii pentru Oltchim.

Presa a relatat joi, citând un document oficial, că firma Gliding din Amsterdam garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane de euro într-un cont din Olanda al băncii HSBC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici