Ponta: Ideea militarilor la Finanţe nu a fost a lui Voiculescu. Dacă a promovat-o, şi-a luat-o

Premierul Victor Ponta susţine că ideea detaşării personalului militar la Finanţe pentru combaterea evaziunii nu i-a aparţinut lui Voiculescu, dar că acesta "şi-a luat-o" pentru că a promovat-o, şi a explicat că propunerea viza detaşarea din alte ministere a unor oameni neimplicaţi "în lumea" asta.

701 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ideea militarilor la Finanţe nu a fost a lui Voiculescu. Dacă a promovat-o, şi-a luat-o

Dan Voiculescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu a fost ideea lui, dar dacă a promovat-o, şi-a luat-o, ca să zic aşa. Ideea a fost că dacă facem reorganizarea Gărzii Financiare şi a controlului vamal, le desfiinţăm, le unim, facem doar Direcţia Anti-Fraudă, ceea ce înseamnă că nu se mai duce Garda Financiară la fiecare buticar, ci te duci numai acolo unde ai semnale, la accize, benzină, flori şi fructe. Ideea era dacă putem detaşa din alte ministere oameni care să nu fie din lumea asta", a spus Ponta la Realitatea TV.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, declara, luni, că în şedinţa USL la care a participat s-a discutat ideea detaşării de personal militar la Ministerul de Finanţe pentru implicarea în combaterea evaziunii fiscale, el invocând numărul insuficient de oameni care să controleze evazioniştii.

"Am vorbit despre o măsură cred eu foarte bună, la ora actuală la Ministerul Apărării există personal disponibil care poate fi detaşat în interesul serviciului la Ministerul de Finanţe, pentru a putea să punem cât decât stavilă evaziunii fiscale, pentru că marea problemă e controlul. Nu avem suficienţi oameni care să controleze evazioniştii", susţinea Voiculescu.

"Oamenii din Armată au o statură, au o moralitate, o disciplină a muncii care îi recomandă pentru a fi controlori şi vânători de evazionişti", spunea Voiculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici