Ponta: Îl pun pe Gelu Ştefan Diaconu la conducerea ANAF

Premierul Victor Ponta a anunţat că îl va numi la conducerea ANAF pe Gelu Ştefan Diaconu, secretar de stat în Ministerul Economiei, susţinut de PNL.

986 afișări
Imaginea articolului Ponta: Îl pun pe Gelu Ştefan Diaconu la conducerea ANAF

Gelu Ştefan Diaconu (Imagine: Laszlo Mihaly/ Arhiva Mediafax Foto)

Întrebat, joi, de MEDIAFAX dacă a decis pe cine anume va numi la conducerea ANAF, Ponta a răspuns: "Da, îl pun pe Diaconu".

El a adăugat că a cerut informaţii de la toate structurile statului privind situaţia juridică a acestuia şi că răspunsul a fost că dosarul acestuia a fost închis cu neînceperea urmăririi penale şi că nu a ajuns niciodată în instanţă.

Luni, surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX că Şerban Pop a fost anunţat că va fi retras de la conducerea ANAF într-o discuţie avută cu premierul Victor Ponta, în timp ce oficiali din Ministerul Finanţelor, condus de liberalul Daniel Chiţoiu, au recizat că postul va fi preluat de Gelu Ştefan Diaconu.

Diaconu a condus Autoritatea Naţional a Vămilor în perioada februarie 2005-februarie 2009.

El a fost implicat într-un dosar pentru înşelăciune şi abuz în serviciu, fiind acuzat că în 1996, în calitate de director al Bankcoop Neamţ, ar fi falsificat un contract de credit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici