Ponta: Impozitul pe terenuri şi clădiri se măreşte de la 1 ianuarie 2014. Chiţoiu: Nu se măreşte

Premierul Victor Ponta a susţinut, miercuri seară, că impozitul pe terenuri şi clădiri se va majora de la 1 ianuarie 2014, în timp ce ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, l-a contrazis, afirmând că nu se va mări acest impozit.

1846 afișări
Imaginea articolului Ponta: Impozitul pe terenuri şi clădiri se măreşte de la 1 ianuarie 2014. Chiţoiu: Nu se măreşte

Premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Ponta a fost întrebat într-o emisiune RTV când vor fi mărite impozitele pe clădiri şi terenuri.

"1 ianuarie 2014", a replicat Ponta.

Premierul a fost contrazis de ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu: "Nu se măreşte, nu, nu...nu se măreşte".

"Cum, domnul ministru?", l-a întrebat premierul pe ministrul de Finanţe.

Ulterior, Chiţoiu a precizat: "Dacă reuşim împreună cu expertiza Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional să schimbăm modalitatea de impozitare a proprietăţii, nu să creştem impozitul pe proprietate, în sensul că nu se mai plăteşte în funcţie de natura juridică a deţinătorului proprietăţii – persoană fizică sau persoană juridică – ci în funcţie de detinaţia proprietăţii, a clădirii sau terenului (...) Vor fi venituri colectate de autorităţile publice locale mai mari din schimbarea sistemului de impozitare ca urmare a faptului că cei care au imobile sau terenuri destinate activităţilor economice trebuie să plătească un impozit mai mare decât în prezent, când îl deţin sub formă de locuinţă", a mai precizat Chiţoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici