Ponta, la Târgul Internaţional de Mobilă: Interesele producătorilor de cherestea au prevalat intereselor producătorilor de mobilă

Interesele "pur financiare" şi influenţa unor mari producători de cherestea au prevalat în faţa intereselor producătorilor de mobilă, iar unul dintre scopurile Guvernului este acela de a opri monopolul unor companii şi exploatarea dezechilibrată a fondului forestier, afirmă premierul Victor Ponta.

102 afișări
Imaginea articolului Ponta, la Târgul Internaţional de Mobilă: Interesele producătorilor de cherestea au prevalat intereselor producătorilor de mobilă

Ponta: Interesele producătorilor de cherestea au prevalat intereselor producătorilor de mobilă (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Şeful Executivului le-a spus participanţilor prezenţi, miercuri, la deschiderea Târgului de Mobilă, echipamente şi accesorii BIFE-SIM 2014, că Guvernul acţionează pentru stoparea monopolului unor companii şi a exploatării dezechilibrate a fondului forestier.

"În acest moment am reuşit prin măsurile pe care le-am luat, prin sistemul pe care îl implementăm, de urmărire a tăierilor de arbori, să oprim puţin un fenomen care a produs atât de mult rău României. La fel, din punct de vedere industrial, este adevărat faptul că interesele pur financiare şi influenţa unor mari producători de cherestea au prevalat în faţa intereselor producătorilor de mobilă români şi prin noul Cod Fiscal putem să punem o stavilă acestui fenomen", a spus Ponta.

În acest context, şeful Guvernului şi-a arătat satisfacţia pentru faptul că în industria mobilei au fost create 2.000 de locuri de muncă în acest an. Totodată, Ponta şi-a exprimat convingerea că prin reducerea impozitării muncii va creşte numărul angajaţilor în industria mobilei şi se va reduce munca nefiscalizată.

"Ssunt convins că şi domeniul industriei mobilei este afectat, ca şi alte domenii, de munca nefiscalizată, de munca la negru sau de acea practică a muncii la gri în care doar o parte din salariu este pe cartea de muncă. Dacă avem o reducere semnificativă, prin legea adoptată ieri, a poverii fiscale pentru muncă sunt absolut convins că în perioada următoare vom vedea şi în acest domeniu, al industriei mobilei, mai multe locuri de muncă şi mai multe locuri de muncă fiscalizate", a mai spus premierul.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în forma iniţială, legea privind reducerea CAS cu 5 punte procentuale la angajator.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici