Ponta: Nu am discutat cu ambasadorul rus despre Oltchim

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa conducerii USL, că nu a discutat la Guvern cu ambasadorul rus despre Oltchim, el precizând că a avut loc o vizită oficială a şefului comitetului mixt România-Rusia şi a discutat despre relaţiiile economice bilaterale în perioada următoare.

357 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu am discutat cu ambasadorul rus despre Oltchim

Ponta: Nu am discutat cu ambasadorul rus despre Oltchim (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Nu ştiu de unde aveţi acest zvon. Am constat în ultimul timp că e suficient ca cineva să dea un zvon şi toată lumea îl preia, în condiţiile în care pot să vă spun eu. (...) Nu am discutat cu domnul ambasador al Rusiei despre Oltchim, pentru că nu aveam ce să discut în acest moment despre Oltchim. Am avut o vizită oficială a şefului comitetului mixt România - Rusia şi am discutat despre relaţiiile noastre economice în perioada următoare", a precizat Ponta.

Premierul s-a întâlnit, la sediul Guvernului, cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti, la întrevedere participând şi miniştrii Economiei şi Finanţelor.

La momentul întâlnirii, în clădirea Guvernului s-a aflat şi Remus Vulpescu, fostul şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, care a derulat procedura eşuată de vânzare a Oltchim, din luna septembrie.

Luni dimimneaţa, premierul s-a întâlnit la Guvern cu ministrul Finanţelor şi şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru a discuta despre repornirea Oltchim (OLT), având ulterior şi o convorbire prin telefon cu Joaquin Almunia, comisar european pentru concurenţă, despre susţinerea financiară a combinatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici