Ponta: Nu mai avem, practic, acord cu FMI şi CE

Premierul Victor Ponta a comentat scurt luni seară anunţul preşedintelui Traian Băsescu privind neaprobarea memorandumului cu FMI, declarând pentru MEDIAFAX că nu mai avem practic acord cu FMI şi CE.

753 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu mai avem, practic, acord cu FMI şi CE

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Întrebat de MEDIAFAX cum comentează anunţul preşedintelui Băsescu, premierul a răspuns scurt: "Nu mai avem, practic, acord cu FMI şi CE".

Victor Ponta nu a făcut alte comentarii.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni seară, că a decis să nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenţi la carburanţi.

Discutarea în board-ul FMI a scrisorii de intenţie şi a memorandumului de politici economice încheiate cu autorităţile române, programată pentru luna decembrie, va fi amânată întrucât documentele trebuie să conţină şi semnătura preşedintelui ţării.

Acordul este în vigoare, însă board-ul FMI nu va mai discuta pe 18 decembrie, aşa cum era programat, scrisoarea de intenţie şi memorandumul cu România, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Voinea a afirmat, la Realitatea TV, că o astfel de situaţie poate avea ca efect creşterea costurilor de împrumut ale statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici