Ponta: O nouă cale a mătăsii în secolul 21 nu mai e o utopie, ci un proiect vizionar

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bucharest Forum 2014, că o nouă cale a mătăsii, acum, în secolul 21, nu mai este o utopie, ci un proiect vizionar la care foarte multe minţi luminate şi popoare lucrează şi trebuie să lucreze, iar poziţia naturală a României e o oportunitate în acest sens.

386 afișări
Imaginea articolului Ponta: O nouă cale a mătăsii în secolul 21 nu mai e o utopie, ci un proiect vizionar

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

”O nouă cale a mătăsii în secolul 21, acum, azi, nu mai e o utopie, e un proiect vizionar, la care foarte multe minţi luminate, popoare lucrează şi trebuie să lucreze. Cred că poziţia naturală a României, de poartă a Europei dinspre Orient, de frontieră, aici, frontieră estică a UE şi NATO, e o uriaşă oportunitate pe care putem să o folosim sau să o ratăm, pentru că o cale a mătăsii poate să treacă prin anumite regiuni, zone, ţări sau să le ocolească dacă nu oferă stabilitate, predictibiliatte, deschidere”, a spus Ponta.

El a arătat că preocuparea Guvernului şi a României constă în a fi un actor regional şi un exportator de stabilitate şi securitate în regiune, respectiv de a fi un participant la un proiect aşa cum este cel al noii căi a mătăsii.

”România trebuie fie un participant activ, un promotor al dezvoltării economice şi sociale a noii căi a mătăsii, trebuie să-şi joace rolul de poartă - una din porţi - de intrare în Europa. Trebuie să înţelegem că dezvoltarea economică şi socială reprezintă soluţia pe termen lung pentru crize”, a spus Ponta.

Bucharest Forum 2014 se desfăşoară la Palatul Parlamentului, în perioada 2-4 octombrie.

Tema reuniunii din acest an este „Deblocarea potenţialului Eurasiei. Decizii strategice pe Noul Drum al Mătăsii” şi urmăreşte să găsească răspunsuri la întrebarea: cum reuşim să transformăm România într-o Poartă a Europei pe ruta de comerţ şi investiţii între Europa şi Asia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici