Ponta: Pe 15 noiembrie, cel mai târziu, se va circula neîntrerupt între Sibiu şi Deva

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că a discutat cu reprezentanţii firmei care construieşte lotul III al autostrăzii Sibiu - Orăştie şi aceştia i-au confirmat că vor respecta termenul, astfel că "pe 15 noiembrie, cel mai târziu, se va circula neîntrerupt între Sibiu şi Deva".

1815 afișări
Imaginea articolului Ponta: Pe 15 noiembrie, cel mai târziu, se va circula neîntrerupt între Sibiu şi Deva

Ponta: Pe 15 noiembrie, cel mai târziu, se va circula neîntrerupt între Sibiu şi Deva

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, că a avut discuţii cu reprezentanţii firmei care construieşte lotul III al autostrăzii Sibiu - Orăştie, dar şi cu oficialii CNADNR, care i-au confirmat că termenul de 15 noiembrie pentru finalizarea lucrărilor la acel tronson va fi respectat.

"Am rămas cu acel tronson al treilea, între Sibiu şi Deva, la care încă se lucrează. Înainte de a veni la Sibiu am discutat şi cu reprezentanţii firmei şi cu reprezentanţii CNADNR şi mi-au confirmat faptul că de data asta se vor ţine de termen şi pe 15 noiembrie, cel mai târziu, se va circula neîntrerupt între Sibiu şi Deva", a declarat premierul.

El a afirmat şi că a verificat toate cele patru loturi din Sebeş - Turda.

"Sunt adjudecate, s-au apucat companiile de lucru şi asta înseamnă că judeţul Sibiu va fi, aşa cum e normal, un nod de infrastructură care înseamnă dezvoltare pentru municipiu şi pentru celelalte localităţi", a completat premierul.

Întrebat ce se întâmplă cu autostrada Sibiu - Piteşti, premierul a precizat: "Domnul ministru Rus va prezenta, cred că pe 18 sau 19 septembrie, că este inclusă în Master Planul de Transport care este finanţat din fonduri europene. Autostrada Transilvania nu poate fi finanţată din fonduri europene, practic totul va fi din buget, din acea acciză suplimentară, dar eu tot cred că trebuie să o facem, aşa cum trebuie să facem şi Comarnic - Braşov".

Loturile 1, 2 şi 4 din autostrada Sibiu - Orăştie au fost deschise traficului în decembrie 2013, lotul trei, de la Sălişte la Cunţa, fiind încă în şantier din cauza alunecărilor de teren din zonă.

Lotul trei are o lungime de 22 de kilometri, dintre care şase sunt afectaţi de alunecări de teren. Cei 16 kilometri care sunt finalizaţi din respectivul lot nu pot fi daţi în folosinţă deoarece nu există nicio ieşire de pe autostradă între Sălişte şi Cunţa.

De asemenea, între Orăştie şi Deva se poate circula deja pe autostradă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici