Ponta: România îşi păstrează ca obiectiv fundamental aderarea la euro, dar când va fi pregătită

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că România îşi păstrează ca obiectiv fundamental aderarea la moneda euro, dar a precizat că acest lucru se va întâmpla atunci când ţara va fi pregătită din toate punctele de vedere, astfel încât să nu întâmpine dificultăţi asemenea altor state din zona euro.

280 afișări
Imaginea articolului Ponta: România îşi păstrează ca obiectiv fundamental aderarea la euro, dar când va fi pregătită

Ponta: România îşi păstrează ca obiectiv fundamental aderarea la euro, dar când va fi pregătită (Imagine: Shutterstock)

"România îşi păstrează ca obiectiv fundamental intrarea în zona euro, dar trebuie să fie pregătită din toate punctele de vedere atunci când intră în zona euro, tocmai ca să nu întâmpine dificultăţi aşa cum au întâmpinat alte state. Cred şi acum că România trebuie să intre în zona euro cât mai repede, la momentul la care este pregătită", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul slovac, Robert Fico.

Ponta a adăugat că nu moneda euro este problema, ci dacă în Europa există voinţa de continuare a proiectului european.

La rândul său, premierul slovac a arătat că aderarea la euro a fost o experienţă benefică pentru ţara sa.

Împreună cu omologul slovac, Ponta a pledat şi pentru menţinerea nivelului de finanţare a politicilor structurale şi de coeziune, argumentând că "nu putem să avem un buget mai mic şi mai multă Europă, nu putem să avem o diferenţă şi mai mare între ţările din est şi cele din vest".

Cei doi demnitari au abordat totodată probleme bilaterale de interes economic, stabilind ca, la începutul anului viitor, comisia interguvernamentală româno-slovacă să se reunească în vederea identificării unor proiecte economice comune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici