Ponta: Salaam-Alaikum! Investitorii arabi sunt interesaţi de servicii, mai puţin de costuri

Investitorii arabi sunt mai interesaţi de serviciile din România şi mai puţin de costuri, inclusiv în turism, un domeniu cu potenţial nefolosit, a afirmat premierul Ponta la o conferinţă pe teme turistice, unde şi-a început discursul cu salutul "Salaam-Alaikum", amintind că a revenit recent din Golf.

526 afișări
Imaginea articolului Ponta: Salaam-Alaikum! Investitorii arabi sunt interesaţi de servicii, mai puţin de costuri

Ponta: Salaam-Alaikum! Investitorii arabi sunt interesaţi de servicii, mai puţin de costuri (Imagine: Sragos Savu/Mediafax Foto)

El i-a salutat pe cei prezenţi la conferinţă atât în limbile română şi engleză, cât şi în limba arabă.

"Ţinând cont de locul în care am fost în ultimele zile ar trebui să spun «Salaam-Alaikum!», mai ales că, înainte de a intra în sală, vorbeam cu organizatorii şi le spuneam că peste tot unde am fost, în Arabia Saudită, Emirate, Kuwait, Qatar, toată lumea spunea: «Vrem să venim în România, de ce nu ne spuneţi mai mult despre cum, unde, cât costă?». Asta cu costul, de fapt, îi interesează cel mai puţin pe cei de acolo, dar mai ales serviciile pe care România le oferă şi am încercat să fiu şi eu un promotor al turismului în România readucând aminte despre Deltă, despre munţi, despre locuri şi facilităţi turistice. Cred însă că există un potenţial pe care nu l-am folosit niciodată, dar pe care sper ca dumneavoastră să puteţi să-l folosiţi, iar noi doar să vă încurcăm cât mai puţin şi, acolo unde putem, să vă şi sprijinim", a spus Ponta, în discurs.

El a prezentat, în sinteză, facilităţile existente în turism, precum reducerea TVA pentru pachetele turistice all-inclusive, precum şi pentru toate produsele agroalimentare şi serviciile de alimentaţie publică, precum şi alocarea, din bugetul UE pentru 2014-2020, a unor fonduri pentru infrastructura publică de turism şi proiecte private.

Premierul Ponta s-a întors marţi seara dintr-o vizită de o săptămână în mai multe state din Golf.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici