Popescu: Nu e scădere de la 300 la 255kwh, ci reducerea voluntară a ceea ce s-a stabilit la Bruxelles

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susţine că guvernul nu a scăzut nivelul la 255 de kwh pentru care preţul final la energie electrică să fie de 0,8 lei.kwh, de la 300, ci este reducerea voluntară a fiecărui consumator a ceea ce s-a stabilit la Bruxelles.

5290 afișări
Imaginea articolului Popescu: Nu e scădere de la 300 la 255kwh, ci reducerea voluntară a ceea ce s-a stabilit la Bruxelles

„Nu e scădere de la 300 la 255 kw. Este o aplicare voluntară a ceea ce s-a hotărât, practic, la Bruxelles, în momentul de faţă”, spune ministrul Energiei, Virgil Popescu.

El precizează că în plafonul 0-255 kwh intră 7,2 milioane de români, iar în plafonul 0-300 kwh intră 7,6 milioane de români.

„Deci vorbim de 98% din cei care se încadrau. (...) A fost o decizie luată nu de minister, ci în coaliţie. Deci 15% din 300 kw reprezintă exact 255”, încheie ministrul Energiei.

Iniţial, ministrul Energiei a spus că este o „încercare de stimulare pentru a face populaţia să facă economie”.

Potrivit ordonanţei, preţul final facturat plafonat de către furnizorii de energie electrică este de maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 0 – 100 KWh inclusiv, de maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 a fost între 100,01 – 300 kWh, pentru un consum lunar care de maximum 255 kWh.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici