Porsche a anunţat că este subiectul unei INVESTIGAŢII în legătură cu presupusele avantaje fiscale ale foştilor directori

Porsche, deţinută de la Volkswagen, a anunţat, duminică, că a cooperat cu procurorii pentru a clarifica investigaţiile privind presupuse datorii fiscale legate de pensionarea timpurie şi avantajele fiscale de care se bucurau foştii directori executivi, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

385 afișări
Imaginea articolului Porsche a anunţat că este subiectul unei INVESTIGAŢII în legătură cu presupusele avantaje fiscale ale foştilor directori

Porsche a anunţat că se confruntă cu o investigaţie privind taxele

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că Porsche „a răspuns deja plăţilor anticipate de taxe prin intermediul unor suprataxe de siguranţă şi plăţi forfetare”.

Ziarul Bild am Sonntag (BamS) a scris, duminică, că ofiţerii de executare că au vizitat sediul Porsche, la sfârşitul anului trecut.

Publicaţia a menţionat că investighaţia vizează documentele legate de petreceri, călătorii personale ale managerilor cu avioanele companiei şi automobilele cu şofer ale acesteia, precum şi deducerile de taxe pentru salariile plătite foştilor angajaţi în cadrul schemelor de pensionare anticipată.

De asemenea, ziarul a menţionat că au fost solicitate declaraţii fiscale retroactive şi lichidarea întârziată a unor datorii excepţionale în ceea ce priveşte cheltuielile alocate pentru o petrecere aniversară organizată de fostul director executiv, Matthias Mueller, care a condus compania între 2015 şi 2018.

Într-o declaraţie, Porsche a declarat că societatea a plătit sume importante restante pentru această cauză. Acesta a înmânat toate documentele privind eventualele datorii fiscale pentru angajaţii care s-au pensionat anticipat, a mai anunţat compania.

Plăţile solicitate de autorităţi vizează perioada 2009 - 2017, determinând o cercetare la sediul Porsche, care a avut loc în iunie 2018, au mai afirmat reprezentanţii companiei.

În plus, Porsche a ripostat la solicitările privind datoriile fiscale prin lansarea unor măsuri şi procese interne de asigurare a respectării reglementărilor, cu sprijinul unor consultanţi externi, mai arată declaraţia companiei.

Porsche a refuzat să comenteze alte detalii, în condiţiile în care ancheta era în curs de desfăşurare.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici