Porsche va fabrica pentru prima dată maşini integral în afara Germaniei

Compania germană Porsche va fabrica pentru prima dată maşini integral în afara Germaniei, odată cu introducerea în producţie în 2016 a următoarea generaţie a SUV-ului Cayenne la fabrica din Bratislava, Slovacia, potrivit Financial Times.

1780 afișări
Imaginea articolului Porsche va fabrica pentru prima dată maşini integral în afara Germaniei

Porsche va fabrica pentru prima dată maşini integral în afara Germaniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vânzările Cayenne reprezintă în prezent circa jumătate din livrările companiei germane.

Decizia a fost luată în cadrul unei reorganizări mai ample a producţiei la nivelul Porsche, dar şi a grupului Volkswagen, care deţine marca.

În prezent, multe dintre componentele Cayenne, inclusiv caroseria, sunt fabricate la Bratislava, dar asamblarea se face la uzina Porsche din Leipzig, potrivit Financial Times.

Cele mai multe companii auto germane au renunţat la ideea de a produce în Germania toate maşinile şi au deschis fabrici în străinătate pentru a fi mai aproape de pieţele emergente şi pentru a profita de costurile mai reduse.

Porsche a rezistat o bună perioadă acestui trend, întrucât eticheta "Made in Germany" a fost considerată o componentă esenţială a identităţii companiei şi strategiei de marketing.

Cumpărătorii de maşini din ţările emergente sunt dispuşi să plătească preţuri mai mari pentru produse de calitate din ţări precum Germania, Marea Britanie şi Italia, iar producătorii de maşini de lux sunt în multe cazuri reticenţi să-şi deschidă fabrici în ţări cu economii emergente.

Astfel, Volkswagen a ales anul trecut să cheltuiască 800 de milioane de lire sterline pentru modernizarea unei fabrici astfel încât maşinile Bentley să rămână în continuare "Made in Britain", deşi ar fi putut construi mai ieftin maşina în Slovacia.

Grupul italian Fiat, proprietarul Maserati, s-a angajat de asemenea, în pofida costurilor, să investească în fabricile din Italia.

Fabrica Volkswagen din Bratislava produce SUV-urile mari ale grupului german, precum Touareg şi Audi Q7, iar alocarea producţiei Cayenne în acelaşi loc ar conduce la reduceri de costuri, inclusiv cu forţa de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici