Porumboiu: Regulile economiei de piaţă din România sunt la nivelul "Cărţii junglei"

Adrian Porumboiu, preşedintele grupului de firme Racova, a declarat vineri că regulile economiei de piaţă din România sunt la nivelul "Cărţii junglei", dar nu pentru copii ci pentru adulţi, susţinând că cei care plătesc dările la stat sunt totodată cei trataţi cu ostilitate.

75 afișări
Imaginea articolului Porumboiu: Regulile economiei de piaţă din România sunt la nivelul "Cărţii junglei"

Porumboiu: Regulile economiei de piaţă din România sunt la nivelul "Cărţii junglei" (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Porumboiu a spus, într-o conferinţă de presă organizată la Mopan SA, firmă de panificaţie din cadrul grupului Racova, că această firmă plăteşte lunar taxe de 1,5-2 milioane de lei.

"Este corect să fim trataţi şi respectaţi şi nu să ni se caute nod în papură", a spus Porumboiu făcând referire la un caz mediatizat local când doi comisari ai Gărzii Financiare au depistat că la un magazin al firmei casiera nu bătuse în casă produse în valoare de 300 de lei, din cauză că era aglomeraţie.

"Mi s-a părut şi rămâne o situaţie derizorie", a spus preşedintele grupului Racova.

Porumboiu a spus că în judeţul Suceava Mopan SA are o cotă de piaţă de 42-46%, dar că potrivit documentelor de la Fisc cota de piaţă a firmei este de aproximativ 90%.

"Odată cu majorarea TVA evaziunea e şi mai înflorită. Nu e treaba mea, e a celor care pot să o controleze. Nu ne putem transforma în comisari sau inspectori fiscali", a spus preşedintele grupului Racova, arătând însă că îşi doreşte o concurenţă loială.

El a spus că regulile economiei de piaţă din România sunt de "Cartea junglei", dar nu povestea pentru copii, ci una pentru adulţi şi a adăugat că nu este interesat de ceea ce fac firmele concurente şi că problema sa este să fie competitiv pe piaţă.

Porumboiu a mai spus că în mediul de afaceri din România situaţia, parcă legiferată, este să loveşti în cel care plăteşte taxele şi nu în cel care nu le achită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici