Poşta Română, Electrocentrale şi CET-uri încep disponibilizările. Guvernul a alocat banii de şomaj

Poşta Română, compania Electrocentrale Grup şi societăţile de producere a agentului termic din Brăila, Oneşti, Suceava şi Bacău vor începe procedura de disponibilizare de angajaţi, operaţiune posibilă după ce Guvernul a avizat, miercuri, alocarea fondurilor pentru achitarea venitului de completare.

1136 afișări
Imaginea articolului Poşta Română, Electrocentrale şi CET-uri încep disponibilizările. Guvernul a alocat banii de şomaj

Poşta Română, Electrocentrale şi CET-uri încep disponibilizările. Guvernul a alocat banii de şomaj (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Printr-un set de hotărâri aprobate în şedinţa de miercuri, Guvernul a dispus alocarea din bugetul asigurărilor pentru şomaj a fondurilor destinate plăţii în acest an a venitului de completare pentru persoanele disponibilizate la aceste societăţi.

Astfel, pentru angajaţii care vor fi disponibilizaţi de la Poşta Română au fost alocate 7,4 milioane lei, iar pentru Termica Suceava au fost aprobate 1,7 milioane lei.

Pentru CET Brăila au fost alocate 814.000 lei, pentru Termon Oneşti au fost acordate 216.000 lei, pentru Electrocentrale Grup au fost aprobate 225.000 lei, iar pentru CET Bacău au fost alocate 264.000 lei, tot pentru plata venitului de completare.

Conform planurilor de disponibilizare aprobate anterior la nivelul societăţilor, Poşta Română va renunţa la 3.650 de angajaţi începând cu luna septembrie (dintr-un total de 32.887 salariaţi), CET Brăila, la 140 de angajaţi, Termon Oneşti, la 37 de angajaţi, Termica Suceava, la 295 angajaţi, CET Bacău, la 104 angajaţi.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici