Poşta Română începe discuţiile cu operatorul belgian în perspectiva atragerii unui investitor străin

Conducerea companiei Poşta Română şi cea a operatorului naţional poştal din Belgia se vor întâlni în perioada următoare pentru a discuta despre proiectul Guvernului român de atragere a unui investitor străin, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

314 afișări
Imaginea articolului Poşta Română începe discuţiile cu operatorul belgian în perspectiva atragerii unui investitor străin

Poşta Română începe discuţiile cu operatorul belgian în perspectiva atragerii unui investitor străin (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Premierul s-a aflat, luni, într-o vizită oficială la Bruxelles, unde s-a întâlnit şi cu omologul său belgian, Elio Di Rupo, pentru discuţii privind proiectul de colaborare între Poşta Română şi operatorul naţional de poştă din Belgia.

Ponta a arătat că acest proiect a fost blocat în 2010, deoarece interesul fostului guvern era păstrarea Poştei Române pentru avantaje directe din exploatare, precum "fraude foarte mari şi procese pierdute cu avocaţi agreaţi".

Un document guvernamental prezentat de MEDIAFAX în toamna anului trecut releva intenţia statului de a-şi reduce participaţia la Poşta Română până la 51% din titluri şi de a găsi un investitor strategic care să preia cel puţin 20% din acţiuni, în urma unei majorări a capitalului social. Fondul Proprietatea şi-ar putea reduce cota de participare la Poşta Română la 15% dacă nu va participa la majorarea capitalului.

Reprezentanţi ai operatorilor naţionali poştali din Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie şi Suedia şi-au manifestat interesul pentru intrarea în acţionariatul Poştei Române.

În septembrie 2011, prim-ministrul belgian de atunci, Yves Leterme, i-a transmis premierului Emil Boc, într-o întrevedere la Bucureşti, că bpost, compania naţională de poştă din Belgia, vrea să devină acţionar minoritar la Poşta Română, potrivit unor surse oficiale pentru MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici