Noutăţi importante pentru mediul de afaceri. Poţi lua mai mulţi bani prin IMM Invest

  • Firmele mici pot lua mai mulţi bani prin programul IMM Invest
  • Peste 13.000 de firme au apelat la credite garantate de stat
  • Comisioanele bancare, scutite 8 luni de la aprobarea creditului
3830 afișări
Imaginea articolului Noutăţi importante pentru mediul de afaceri. Poţi lua mai mulţi bani prin IMM Invest

Profimedia

Dacă ai o firmă cu mai puţin de 50 de angajaţi, să ştii că poţi lua un credit garantat de stat prin programul IMM Invest de până la 5 milioane de lei. Aceasta este una dintre modificările aduse acestui program, la care au apelat deja peste 13.000 de firme. Condiţia este să te înscrii în program, să ai o afacere viabilă şi să foloseşti banii pentru capitalul de lucru, adică pentru salarii, pentru facturile de la furnizori sau pentru materiile prime. Guvernul va adopta mai multe modificări ale programului IMM Invest, printre care se află şi creşterea plafonului de credite garantate de la 15 la 20 de miliarde de lei.

„O altă modificare foarte importantă este faptul că, ştiţi, erau cele trei facilităţi pe capitalul de lucru: pentru microîntreprinderi până în 9 angajaţi aveam 500 de mii de lei capital de lucru cu 90% garanţie în nume şi cont stat, iar pentru întreprinderile mici, între 10 şi 49 de angajaţi, era (un plafon de creditare- n.red.) de un milion (de lei- n.red. ) pentru capital de lucru cu 90% garanţie, iar pentru întreprinderile mijlocii era 5 milioane pentru capital de lucru cu 80% garanţie. Ei, pentru microîntreprinderi şi pentru întrepreinderile mici, pot opta şi pentru garanţie capital de lucru de până la 5 milioane de lei cu 80% garanţie”, spune Dumitru Nancu, directorul Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

El completează că „o altă noutate foarte importantă pentru mediul de afaceri şi nu atât de bună pentru stat” este următoarea: „Comisia Europeană a fost de acord să eliminăm condiţia ca întreprinzătorii să păstreze numărul de locuri de muncă de la momentul în care am intrat în pandemie şi era o condiţie, vă daţi seama, nu aveai cum să păstrezi locurile de muncă.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici