Prada vrea să se listeze la bursa din Hong Kong

Producătorul italian de articole de lux Prada vrea să lanseze în iunie o ofertă publică iniţială la bursa din Hong Kong, pentru a obţine circa două miliarde de dolari (1,6 miliarde euro), potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

32 afișări
Imaginea articolului Prada vrea să se listeze la bursa din Hong Kong

Prada vrea să se listeze la bursa din Hong Kong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vânzarea de acţiuni, prima de acest tip a unei companii italiene la bursa din Hong Kong, ar putea evalua Prada la 10,7 miliarde de dolari, excluzând datoriile.

Listarea este administrată de Intesa Sanpaolo, Credi Agricole, Goldman Sachs şi UniCredit.

Prada urmează exemplul altor branduri Europene, între care retailerul de produse pentru îngrijirea pielii L'Occitane International, care au vândut acţiuni la Hong Kong, unde ofertele publice iniţiale au atins un nivel record anul trecut.

Oraşul este o destinaţie populară pentru shopingul de lux al turiştilor din China, care au obţinut dreptul să călătorească la Hong Kong în 2003.

Este pentru a cincea oară în ultimul deceniu când Prada încearcă să vândă acţiuni.

Profitul net al Prada a crescut de peste două ori anul trecut, de la 100,2 milioane euro la 250,8 milioane de euro, ca urmare a creşterii din regiunea Asia-Pacific.

Veniturile au avansat cu 31%, la 2,05 miliarde de euro, cu o creştere de 63% în Asia, de aproape 30% în Statele Unite şi de 20% în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici