Precizările lui Cîţu după suspendarea ratelor la bancă: Vom veni cu normele de aplicare foarte rapid

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, precizează că ordonanţa care permite suspendarea ratelor la bancă este una unică în Europa, deoarece se referă la toţi debitorii, persoane fizice şi persoane juridice. De asemenea, suspendarea se aplică pentru o perioadă de până la 9 luni.

505 afișări
Imaginea articolului Precizările lui Cîţu după suspendarea ratelor la bancă: Vom veni cu normele de aplicare foarte rapid

Precizările lui Cîţu după suspendarea ratelor la bancă: Vom veni cu normele de aplicare foarte rapid

Această ordonanţă este unică în Europa pentru că se referã la toţi debitorii, persoane fizice şi persoane juridice, pentru toate tipurile de credit, aici nu am fãcut nici o discriminare, arată într-un comunicat Cîţu.

Acesta precizează că prin ordonanţă se aplică suspendarea pentru o perioadă de până la 9 luni, deci între 1 şi 9 luni.

„Iarăşi este un lucru important de ţinut minte, pentru că sunt mai multe ţări care o fac pe 3 luni, pe o lună ş.a.m.d. Vom veni cu normele de aplicare foarte rapid, luni, sper, în şedinţă de Guvern, dacă nu cel mai târziu joi, ca să le avem şi să putem să pornim. Am văzut că lumea este îngrijorată că mai sunt 2 sau 3 săptămâni până la sfârşitul perioadei stării de urgenţă. Vă spun de pe acum că dacă este nevoie vom prelungi perioada pentru cererile de suspendare şi după perioada stării de urgenţă. Deci, vom vedea cum evoluează lucrurile, nu vă îngrijoraţi, putem să extindem această perioadă”, susţine ministrul de Finanţe.

Acesta se referă şi la faptul că băncile nu ar pierde nimic: „Acest lucru îl spun oamenii care nu au lucrat niciodată în sistemul financiar-bancar. În rdonanţã nu scrie nimic despre comisioane, comisioanele sunt susţinute pe toatã perioada de sistemul financiar-bancar, iar faptul cã bãncile nu primesc aceste rate pentru aceastã perioadã înseamnã cã trebuie sã se finanţeze din piaţã cu dobândã şi aceastã dobândã este susţinutã tot de bãnci. Nu este nimic în aceastã ordonanţã despre aceste costuri”

„Ce se va întâmpla după ce trece perioada aceasta, din ianuarie 2021, vom vedea atunci şi dacã este nevoie vom interveni atunci sã susţinem pe cine trebuie susţinut”, adaugă ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici