Prejudiciu de 21,4 milioane lei, descoperit la o reţea evazionistă formată din peste 100 de firme

Inspectorii antifraudă au identificat o reţea evazionistă formată din peste 100 de agenţi economici, iar în urma verificărilor efectuate a fost descoperit un prejudiciu adus bugetului de stat de 21,4 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

1192 afișări
Imaginea articolului Prejudiciu de 21,4 milioane lei, descoperit la o reţea evazionistă formată din peste 100 de firme

Prejudiciu de 21,4 milioane lei, descoperit la o reţea evazionistă formată din peste 100 de firme

Societăţile verificate au înregistrat în evidenţele contabile documente care atestau achiziţii de bunuri sau servicii diverse de la societăţi care au interacţionat între ele doar formal, acestea în fapt neavând capacitatea de a livra bunurile sau serviciile declarate de societăţile beneficiare, se arată într-un comunicat al ANAF.

“Persoanele care au pus bazele acestui mecanism prin care au derulat activităţi ilegale, au înfiinţat societăţi de tip "fantomă" pe numele lor sau al altor persoane cu situaţie financiară precară, cetăţeni români sau ai Republicii Moldova, care au acceptat să deţină calitatea de asociaţi şi administratori în cadrul societăţilor şi să deschidă conturi bancare în numele acestora, fără a avea cunoştinţă de activitatea economică desfăşurată. Totodată, persoanele care au pus bazele acestui mecanism îşi însuşeau câştigurile ilicite, fie prin retragerea unor sume considerabile de bani de la ghişeele băncilor, utilizând borderouri de achiziţie cereale sau cherestea, fie prin retragerea banilor direct de la ATM-uri”, se mai precizează în comunicatul de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici