Preşedinta Băncii Centrale Europene, despre criptomonede: "Evaluarea mea este că nu valorează nimic"

Preşedinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, nu ascunde nimic în legătură cu sentimentele sale faţă de valoarea activelor cripto - şi anume că nu există.

18160 afișări
Imaginea articolului Preşedinta Băncii Centrale Europene, despre criptomonede: "Evaluarea mea este că nu valorează nimic"

Preşedinta Băncii Centrale Europene, despre criptomonede: "Evaluarea mea este că nu valorează nimic"

"Am spus tot timpul că activele criptografice sunt active foarte speculative, foarte riscante. Evaluarea mea foarte umilă este că nu valorează nimic. Nu se bazează pe nimic, nu există active de bază care să acţioneze ca o ancoră de siguranţă", a declarat Lagarde într-un interviu pentru o televiziune olandeză.

Comentariile vin în contextul în care piaţa cripto este în cădere. La începutul acestei luni, Bitcoin a pierdut 20 la sută din valoarea sa într-o singură săptămână.

Lagarde a dezvăluit că nu a investit niciodată în cripto. Cu toate acestea, un euro digital ar fi o cu totul altă treabă, a explicat Lagarde.

"Banca centrală va fi în spatele ei. Cred că este extrem de diferit de oricare dintre aceste lucruri", a spus Lagarde.

În plus, Lagarde a semnalat că BCE este pregătită să majoreze ratele dobânzilor în iulie pentru a lupta împotriva inflaţiei galopante din zona euro. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici